Sunday, October 21, 2007

Η "θύελλα" Σαρκοζί... κόπασε!

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να καταλάβουν οι Γάλλοι ότι ο Νικολά Σαρκοζί ήταν απλώς μια... θύελλα! Σε σημερινό άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Ignacio Ramonet ("Η φούσκα Σαρκοζί άρχισε πια να σπάει"), γράφει:
Γοητευμένες από τον οίστρο και το μπρίο του, όπως παλιότερα τα παιδιά από τον διάσημο φλαουτίστα του Χάμελιν (ΣτΕ: Παραμύθι των αδελφών Γκριμ, το οποίο βασίζεται σε γερμανικό θρύλο. Οι κάτοικοι της πόλης Χάμελιν ζήτησαν από τον φλαουτίστα να τους γλιτώσει από τα ποντίκια, κι αυτός τα τράβηξε μακριά παίζοντας το φλάουτό του. Οταν αργότερα οι κάτοικοι αρνήθηκαν να τον πληρώσουν, τους τιμώρησε γοητεύοντας με τη μουσική τα παιδιά τους και κάνοντάς τα να τον ακολουθήσουν.), πολλές προσωπικότητες υπέκυψαν στη μαγεία του Νικολά Σαρκοζί, επηρεασμένες, μάλιστα, και από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, που δεν σταματούν να πλέκουν το εγκώμιό του, αφοσιωμένα σε μια επιχείρηση μαζικής δηλητηρίασης.
Ετσι, λοιπόν, στη Γαλλία παρατηρείται ένα είδος ύπνωσης μπροστά σ' έναν πρόεδρο που έχει καταληφθεί από ανησυχητική υπερδραστηριότητα, εξαγγέλλοντας μέτρα και πρωτοβουλίες οι οποίες συχνά εξανεμίζονται αμέσως.

Τα μάτια αρχίζουν ν' ανοίγουν όσο ξεσκεπάζεται η αληθινή φιλελεύθερη και βίαιη φύση του ζογκλέρ. Ηρθε στην επιφάνεια με τις πρώτες οικονομικές και κοινωνικές ρυθμίσεις (επιβολή φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων, φορολογική ασπίδα, φόρος κληρονομιάς, ιδιωτικοποίηση του ιατρικού τομέα, υπερωρίες), πιστές στην ουσία του νεοφιλελευθερισμού. Κι έγινε ακόμα πιο εμφανής μετά τους λόγους του, με την ευκαιρία του καλοκαιρινού σεμιναρίου του Κινήματος των Γαλλικών Επιχειρήσεων (Medef), στις 30 Αυγούστου, αλλά και κατά τον εορτασμό της 40ής επετείου της ένωσης των δημοσιογράφων που καλύπτουν κοινωνικά θέματα (AJIS), στις 18 Σεπτεμβρίου(2)...
[...] Ταλαντούχος τακτικιστής και εξαίρετος καθοδηγητής, ο Νικολά Σαρκοζί αποκάλυψε τις τελευταίες εβδομάδες, με τις θέσεις του για τα κοινωνικά ζητήματα και την εξωτερική πολιτική, ότι δεν διαθέτει τις ικανότητες ενός στρατηγού. Γιατί δεν βλέπει μακριά.

No comments: