Wednesday, November 14, 2007

ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟΥΣ... ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!


Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Ο Ιρανός πρόεδρος είχε δηλώσει σε Αμερικανούς φοιτητές πως «εμείς στο Ιράν δεν έχουμε ομοφυλόφιλους»
ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ αξίζουν εκτέλεση, βασανιστήρια, ενδεχομένως και τα δύο, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος σε Βρετανούς βουλευτές, σε ιδιωτική συνάντησή τους στο περιθώριο μιας διακοινοβουλευτικής διάσκεψης, σύμφωνα με τους «Τάιμς» του Λονδίνου. Ο Μοχσέν Γιαχγιαβί, μέλος της επιτροπής ενέργειας του ιρανικού Κοινοβουλίου, είναι ο πιο υψηλόβαθμος ώς τώρα Ιρανός πολιτικός, που υποστηρίζει ότι στους ομοφυλόφιλους πρέπει να επιβάλλεται η θανατική ποινή.
Σύμφωνα με τα πρακτικά που κράτησε ένας αξιωματούχος κατά τη διάρκεια της συνάντησης Βρετανών και Ιρανών βουλευτών τον Μάιο, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής οργάνωσης Διακοινοβουλευτική Ένωση, όταν οι Βρετανοί βουλευτές αναφέρθηκαν στον δημόσιο απαγχονισμό, το 2005, δύο ομοφυλόφιλων εφήβων, του Μαχμούντ Ασκαρί και του Αγιάντ Μαρουνί, ο Γιαχγιαβί «εξήγησε πως σύμφωνα με το Ισλάμ, η ομοφυλοφιλία δεν επιτρέπεται. Είπε πως όσοι είναι φανερά ομοφυλόφιλοι πρέπει να εκτελούνται- αρχικά είπε να βασανίζονται, αλλά μετά υποστήριξε πως πρέπει να εκτελούνται. Το επιχείρημά του ήταν πως η ομοφυλοφιλία είναι εναντίον της ανθρώπινης φύσης και ότι οι άνθρωποι υπάρχουν για να αναπαράγονται. Οι ομοφυλόφιλοι δεν αναπαράγονται».

The image of Ayatollah Ali Khamenei, the supreme leader of Iran, looking down on a street in Tehran

Εξάλλου, ιρανικές εφημερίδες δημοσίευσαν έναν κατάλογο με «ηθικές εκτροπές», τις οποίες η Αστυνομία έχει βάλει στόχο να καταστείλει. Σύμφωνα με τον εν λόγω κατάλογο, «εκτροπή» είναι το να φοράς μεϊκάπ ή καπέλο αντί για μαντίλα, να παρακολουθείς «παρακμιακές» κινηματογραφικές ταινίες, να κάνεις χρήση ναρκωτικών ή να καταναλώνεις αλκοόλ.

No comments: