Monday, December 3, 2007

Η ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΛΑΒΕ ΧΑΡΗ...

Χάρη στη  βλάσφημη  δασκάλα

Η Bρετανίδα δασκάλα που φυλακίστηκε στο Σουδάν γιατί επέτρεψε στους μαθητές της ηλικίας 6 και 7 ετών να ονομάσουν Μωάμεθ ένα λούτρινο αρκουδάκι, έλαβε χάρη από τον πρόεδρο του Σουδάν.

"Της δόθηκε χάρη ύστερα από τη διαμεσολάβηση της βαρόνης Σαγίντα Ουάρσι και του λόρδου Ναζίρ Αχμεντ. Θα αφεθεί ελεύθερη ύστερα από μια ώρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της σουδανικής προεδρίας, ενώ η συνάντηση του προέδρου Ομάρ ελ Μπεσίρ και των δύο βρετανών κοινοβουλευτικών δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Bρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση, μετά τη χάρη που δόθηκε από τον πρόεδρο Ομάρ ελ Μπεσίρ στη Βρετανίδα Γκίλιαν Γκίμπονς.


Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Ομάρ ελ Μπεσίρ δέχτηκε στο Χαρτούμ τους δύο Bρετανούς μουσουλμάνους βουλευτές που πήγαν να ζητήσουν χάρη για τη Βρετανίδα δασκάλα, η οποία φυλακίστηκε για εξύβριση του Ισλάμ. Η ακρόαση στο προεδρικό μέγαρο που βρίσκεται στο κέντρο του Χαρτούμ, άρχισε σε τεταμένο κλίμα, σύμφωνα με δημοσιογράφους. Κατά την άφιξή τους στο προεδρικό μέγαρο τα δύο μέλη της Βουλής των Λόρδων, η βαρόνη Σαγίντα Ουάρσι και ο λόρδος Ναζίρ Αχμεντ δεν έκαναν δηλώσεις.


Η 54χρονη δασκάλα από το Λίβερπουλ καταδικάστηκε την Πέμπτη σε φυλάκιση 15 ημερών γιατί επέτρεψε τους μικρούς μαθητές της να ονομάσουν Μοχάμεντ, (Μωάμεθ --το όνομα του προφήτη του Ισλάμ και όνομα πολύ συνηθισμένο στο μουσουλμανικό κόσμο) ένα λούτρινο αρκουδάκι. Η δασκάλα συνελήφθη στις 25 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε την Παρασκευή σε μυστική ασφαλή τοποθεσία, μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Χαρτούμ κατά τις οποίες διαδηλωτές ζητούσαν το θάνατό της.

British teacher flies home after receiving pardon. By Cahal Milmo and Anne Penketh, Published: 04 December 2007. The British teacher jailed in Sudan for allowing her pupils to name a teddy bear Mohamed was due back in Britain this morning after a diplomatic offensive by two Muslim peers led to her being pardoned.

Πού ζουν οι άνθρωποι - σε ποιον αιώνα;

No comments: