Monday, January 28, 2008

ΠΑΓΩΝΙΑ, ΧΙΟΝΙΑ, ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ...

Παγωνιά επικρατεί σε όλη τη χώρα. Θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι 10 μποφόρ κρατούν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, καθώς έχει επιβληθεί γενικό απαγορευτικό απόπλου. Σταδιακή εξασθένηση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα αναμένονται χιονόνερο στο πεδινά και χιόνια στο ορεινά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης.

Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο αναμένονται σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς. Θυελλώδεις και το πρωί πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό και τον Ν. Ευβοϊκό με σταδιακή εξασθένηση.

Λυκόσκυλο στα χιόνια 2005

Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση στην Αττική. Σύμφωνα με την Τροχαία κλειστοί είναι οι δρόμοι από παλιά Πεντέλη προς Νέα Μάκρη, από το ύψος του 404 στρατιωτικού νοσοκομείου μέχρι τον Άγιο Πέτρο και στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

Λιβάδι Παρνασσού 2005

Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών από την 5η χιλιομετρική θέση μέχρι τα όρια της Βοιωτίας και από Άγιο Μερκούριο προς Μαλακάσα από το ύψος της ταβέρνας "Λεωνίδας" μέχρι τον κόμβο Μαλακάσας.

Ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς. Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. [πληροφορίες από το ΑΠΕ]

No comments: