Monday, May 12, 2008

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ: «Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ»

Μία ακόμα διαμαρτυρία για τη Δυτική Αττική. Αυτή τη φορά η πράξη «αντίστασης» έρχεται από τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, οι οποίοι, την Τετάρτη 14 Μαΐου, θα συγκεντρωθούν στον Σκαραμαγκά, ώστε να διαδηλώσουν για τα εγκληματικά κυβερνητικά σχέδια που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και επιχειρούν να ακυρώσουν τα οράματά τους.

Λάμπρος Μίχος, δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας και πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας
Τη διαμαρτυρία -που θα συνοδεύεται από συναυλία- διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Οι διοργανωτές χρησιμοποιώντας γλώσσα και συνθήματα αιχμηρά τονίζουν ότι «οι ζωές των ανθρώπων είναι πάνω από τα κέρδη».

Σημειώνουν δε με έμφαση ότι την ώρα που η χώρα μας διασύρεται διεθνώς από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. για παραβίαση των κανόνων του πρωτοκόλλου του Κιότο, η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που προκαλεί την κλιματική αλλαγή. Αντίθετα, με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ιδρύει εμπορικό λιμάνι στον Σκαραμαγκά ενώ εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή νέας ρυπογόνας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ», στην Ελευσίνα.

«Οι πολίτες δεν μπορούν να ανεχθούν την ασύδοτη δραστηριότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, καταστρέφουν το περιβάλλον, υπονομεύουν την περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής της Δ. Αθήνας και απειλούν ευθέως αυτή την ίδια την υγεία των κατοίκων της περιοχής», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ, δήμαρχος της Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος. «Η Δυτική Αθήνα δεν σηκώνει άλλη επιβάρυνση και είναι αποφασισμένη να εμποδίσει πάση θυσία τα σχέδια καταστροφής της».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο αγώνας των πολιτών της Δυτικής Αθήνας έχει ήδη ξεπεράσει τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν μπορεί η Δυτική Αθήνα να είναι ο σκουπιδότοπος της πρωτεύουσας. Ολοι εμείς οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας, ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, να πάψουμε να είμαστε πολίτες β' κατηγορίας! Διεκδικούμε το δικαίωμα για ποιότητα ζωής».

Ακόμα, ο κ. Μίχος εξήγησε ότι στόχος είναι και η αύξηση των ελεύθερων φυσικών στον Ελαιώνα και η προστασία του Πάρκου Τρίτση, περιβαλλοντικού πνεύμονα για ολόκληρη την Αθήνα... [Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ, Ελευθεροτυπία, 12/5/2008]

No comments: