Tuesday, July 8, 2008

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ»!



Παρίσταται σε εκδηλώσεις και επισημαίνει την ανάγκη προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, δίχως να έχει προχωρήσει στον κοινό σχεδιασμό αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και στην καταστολή τους από τη δασική και την πυροσβεστική υπηρεσία. Πρόκειται για τον επίσημο εκφραστή της δασικής πολιτικής της κυβέρνησης, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τονίζοντας τα εξής: «Στο πλαίσιο της καμπάνιας που ξεκινήσαμε φέτος τον Μάρτιο "Εμείς θυμόμαστε τις περσινές πυρκαγιές. Εσείς;", συζητήσαμε με τον κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη και για την άμεση πρόσληψη 1.300 εποχικών υπαλλήλων στα δασαρχεία της χώρας. Και τούτο με το σκεπτικό της άμεσης τοποθέτησής τους ώστε τον Ιούνιο να έχουν καθαριστεί όλα τα δάση από την εύφλεκτη βιομάζα».
Τέτοια προκήρυξη δεν βγήκε ποτέ, ενώ ο Ιούνιος πέρασε και οι πυρκαγιές ξεκίνησαν για τα καλά, αναφέρει η θεματική ομάδα περιβάλλοντος του κόμματος. Ούτε η ερημοποιημένη και κατακερματισμένη δασική υπηρεσία, που έπρεπε να ανασυσταθεί επειγόντως ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τα δασικά οικοσυστήματα, κατά δήλωση του υφυπουργού, άλλαξε σε κάτι, συνεχίζει σε ανακοίνωσή της η θεματική ομάδα με την προσθήκη: «Τρεις μήνες μετά όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών δηλώνουν την άγνοιά τους για "κοινές" επιχειρήσεις με τη δασική και πυροσβεστική υπηρεσία - ακόμα μία υπόσχεση του Κ. Κιλτίδη.
Πέρασε ένας χρόνος μετά την καταστροφή ενός εθνικού δρυμού, πολλών σημαντικών φυσικών περιοχών, εκατομμυρίων στρεμμάτων και δασικής γεωργικής γης, δεκάδων χωριών και, κυρίως, τον τραγικό θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας από τις πυρκαγιές. Πριν από λίγες μέρες ξανάπιασε φωτιά στα Δερβενοχώρια, εκεί απ' όπου πέρσι ξεκίνησε η καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα. "Εμείς τις θυμόμαστε τις πυρκαγιές". Εσείς όμως, κύριε υφυπουργέ, προφανώς και όχι!»


ΦΙΛΗΣ ΚΑΪΤΑΤΖΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/07/2008

No comments: