Thursday, May 14, 2009

Καταγγέλλει «τρικ» για τον Ασωπό
  • Με νερό της ΕΥΔΑΠ τροφοδοτήθηκε ο Ασωπός προκειμένου να φανούν καθαρά τα νερά του πολύπαθου ποταμού! Την καταγγελία αυτή έκανε ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρης Παπαδημούλης, κάτι που δεν διαψεύδει η εταιρεία, όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωσή της, αλλά αποδίδεται σε λόγους ασφαλείας των αντλιοστασίων. Αποκαλύπτεται, επίσης, πως έχουν ξαναπέσει νερά της ΕΥΔΑΠ στον Ασωπό, ύστερα από την πλύση αγωγών έπειτα από ζημιές σε υδραγωγείο.

  • Στις αρχές του Απριλίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, παρουσία και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επισκέφθηκε την περιοχή του Ασωπού. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ ότι κυβερνητικοί αρμόδιοι έδωσαν εντολή να τροφοδοτηθεί κατά την ημέρα της επίσκεψης ο Ασωπός με 400.000 κ.μ. νερού της ΕΥΔΑΠ από τον Μόρνο, ώστε να φανούν καθαρά τα νερά του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Επίσκεψη

  • Ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ασωπό την περασμένη Κυριακή, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε το γεγονός ως προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης. «Ο Ασωπός αποτελεί ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα, μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ντροπή για τη χώρα», δήλωσε.
  • Στην απάντηση της ΕΥΔΑΠ αναφέρεται πως για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας διακοπής της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Βίλιζας όπου είναι το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ, ποσότητα 10.000 κυβικών μέτρων νερού που υπερχείλισε διοχετεύτηκε στον Ασωπό. Επίσης, ποσότητες 5.000 κ.μ. νερού παροχετεύτηκαν στον Ασωπό τον Μάρτιο, από τις αναγκαίες πλύσεις των αγωγών, λόγω επισκευής του ενωτικού υδραγωγείου Μόρνου - Μαραθώνα.
ΕΘΝΟΣ, 12/5/2009

No comments: