Saturday, October 10, 2009

Χειμωνιάζει... Αλλάζει ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες


Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα και ο ήλιος φαίνεται ότι θα δώσει τη θέση του στη συννεφιά, στις τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Κυριακή αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα, ο υδράργυρος θα πέσει κι άλλο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από 3 έως 7 μποφόρ.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και οι άνεμοι θα πνέουν από 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια και θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 5 έως 7 μποφόρ.
  • Αθήνα - ΤΟ ΒΗΜΑ, Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009 [ 11:08 ]

No comments: