Friday, December 18, 2009

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

http://www.jimloy.com/arts/hassam10.jpg

  • Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
  • Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Καταιγίδες στις θαλάσσιες και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές που πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά καθώς στα ημιορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Δυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και πιθανώς στα νότια 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα καταιγίδων στα νότια. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 Μποφόρ που το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα καταιγίδων στα νότια. Βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια. Εξασθένηση τη νύχτα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα νότια 8 Μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελαχίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

  • Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

  • Θεσσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές το πρωΐ και βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

  • Ο καιρός αύριο

Αρχικά βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Γρήγορα όμως στα δυτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρα. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στα βορειοανατολικά τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και γρήγορα από τα δυτικά στραφούν σε νότιους 5 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 Μποφόρ.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα επικρατήσει τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

  • ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

No comments: