Thursday, January 21, 2010

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 [ 12:27 ]

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Αναλυτικότερα, στο έκτακτο δελτίο αναφέρεται:

«Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά ο καιρός στη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου. Ειδικότερα σε ότι αφορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

Σήμερα Πέμπτη 21-01-10:
Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την περιοχή των Κυθήρων, τη δυτική Κρήτη και αργότερα τη Στερεα Ελλάδα. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος.

Αύριο Παρασκευή 22-01-10:
α) Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Κρήτη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β) Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου της Πιερίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας.
Το βράδυ έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θράκη.
Γ) θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 και πιθανώς 10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Το Σάββατο 23-01-10:
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται την Κυριακή 24-01-10»

No comments: