Tuesday, February 16, 2010

Τουρκία: Καταστροφές στο νομό Αδριανούπολης

  • Καταστροφές και πλημμύρες προκαλούνται στο νομό της Αδριανούπολης μετά το άνοιγμα του φράγματος στον Έβρο.

Καταστροφές και πλημμύρες προκαλούνται στο νομό της Αδριανούπολης στην Τουρκία μετά το άνοιγμα του φράγματος στον Έβρο από τις βουλγαρικές αρχές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν οι πλημμύρες στην Αδριανούπολη. Αυτή την ώρα εκκενώνεται το χωριό Καραγάτς, ενώ έχει κλείσει η ελληνοτουρκική μεθόριος στις Καστανιές (Παζάρκουλε) και η τουρκοβουλγαρική μεθόριος στο Καπίκουλε. Πριν από λίγη ώρα, άρχισε να επιτρέπεται η διέλευση μόνο φορτηγών από το Καπίκουλε.

Στο Καραγάτς οι κάτοικοι απομακρύνονται με στρατιωτικά οχήματα. Πολλά σπίτια έχουν σκεπαστεί από τα νερά και οι αρχές κάνουν λόγο για καταστροφή αντίστοιχη με αυτήν που είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια στην περιοχή, όταν και πάλι είχαν προκληθεί πλημμύρες εξαιτίας του ανοίγματος του βουλγαρικού φράγματος.

Ανεξάρτητα πάντως από το μέγεθος των καταστροφών, είναι σύνηθες φαινόμενο να προκαλούνται μεγάλα προβλήματα από τα νερά του Έβρου στην Ελλάδα και στην Τουρκία κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επίσης, οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι από το πρωί γίνονται έρευνες για να βρεθούν τα επτά άτομα που επιχείρησαν να περάσουν λαθραία τον Έβρο από την Τουρκία προς την Ελλάδα με φουσκωτό σκάφος, το οποίο όμως ανατράπηκε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: