Monday, June 21, 2010

Αλλη μια «κηλίδα» για την ΒΡ

  • Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑΣ ΠΗΓΕ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ
Μπορεί στην ουσία της να μοιάζει με υπερβολή αλλά στην πράξη η δημόσια εικόνα της ΒΡ δέχθηκε ένα ισχυρότατο πλήγμα όταν έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση πως ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Τόνι Χέιγουαρντ, παρακολούθησε στη Βρετανία αγώνα ιστιοπλοΐας με τον γιο του αντί να μείνει προσκολλημένος στους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της διαρροής στον Κόλπο του Μεξικού.
Αντί ο Τόνι Χέιγουαρντ να βρίσκεται μαζί με τα συνεργεία που δίνουν
 μάχη για να αντιμετωπίσουν τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του 
Μεξικού, παρακολουθούσε μαζί με τον γιο του αγώνες ιστιοπλοΐας στη 
Βρετανία... (φωτ. Reuters) 

Αντί ο Τόνι Χέιγουαρντ να βρίσκεται μαζί με τα συνεργεία που δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, παρακολουθούσε μαζί με τον γιο του αγώνες ιστιοπλοΐας στη Βρετανία... (φωτ. Reuters)  

Ο Λευκός Οίκος σχολίασε ότι πρόκειται για άλλη μία κίνηση που ήλθε να προστεθεί «στον μακρύ κατάλογο με τις γκάφες και τα λάθη σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων» από τον κύριο Χέιγουαρντ. Ταυτόχρονα, οι εικόνες που έδειχναν τον Τόνι Χέιγουαρντ σε αγώνα ιστιοπλοΐας στη Βρετανία προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού, όπου χιλιάδες άνθρωποι πλήττονται από την τεράστια καταστροφή που έχει προκαλέσει η ΒΡ.
Εκθετος...
Η εταιρεία προσπάθησε να καλύψει το... λάθος του κ. Χέιγουαρντ τονίζοντας ότι ήταν η πρώτη του μέρα «εκτός» από τη μέρα που ξεκίνησε το πρόβλημα στις 20 Απριλίου.
«Για να επικαλεστώ τον Τόνι Χέιγουαρντ, ξαναγύρισε στη ζωή του», δήλωσε ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Ραμ Εμάνιουελ, αναφερόμενος σε δήλωση του Χέιγουαρντ, στην οποία είχε πει πως θέλει να επιστρέψει στη ζωή του έπειτα από εβδομάδες αποκλειστικής ενασχόλησης με τη μεγάλη καταστροφή.
«Νομίζω πως όλοι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Τόνι Χέιγουαρντ δεν θα έχει την ευκαιρία μιας δεύτερης καριέρας στις δημόσιες σχέσεις», πρόσθεσε ο Ραμ Εμάνιουελ και αξιοποίησε την ευκαιρία για να πάει τον γενικότερο προβληματισμό πολύ μακρύτερα από τη φωτογραφία που εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης. «Αυτό που έχει σημασία είναι: έχουμε σταματήσει τη διαρροή; Ελέγχουμε το πετρέλαιο που διαρρέει; Αντιμετωπίζουμε τη ρύπανση; Ανταποκρινόμαστε στις αιτήσεις για αποζημιώσεις; Αυτά είναι σημαντικά», πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς να υπερψηφίσουν νομοσχέδιο με το οποίο θα αρθεί το ανώτατο ποσό χρημάτων που θα πρέπει να πληρώνει η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ σε όσους υφίστανται οικονομικές απώλειες εξαιτίας μιας πετρελαιοκηλίδας.


  • Αποζημιώσεις
Η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ θα συγκεντρώσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τις δαπάνες αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, όπως ανέφερε δημοσίευμα των κυριακάτικων «Times».
Η ΒΡ θα αρχίσει με την πώληση, από την επόμενη εβδομάδα, ομολόγων ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια θα ζητήσει από τις τράπεζές της δάνεια ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια θα συγκεντρωθούν σε διάστημα δύο ετών μέσω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

No comments: