Friday, June 4, 2010

Σύγχρονοι µαραθωνοµάχοι

  • Mία νέα µάχη στον Μαραθώνα – για το νερό αυτή τη φορά – θα διεξαχθεί απόψε και αύριο. Πεδίο «µάχης» θα είναι το φράγµα του Μαραθώνα και ό,τι συµβεί θα έχει συµβολικό χαρακτήρα µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Περιβάλλοντος σε συνδυασµό µε την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. 
  • Μια µικρή «στρατιά» περίπου 20 ερµηνευτών – περφόρµερ, χορευτές, ζογκλέρ, αναρριχητές, ντιτζέι – θα επιχειρήσουν να µεταδώσουν µε γλυκόπικρο χιούµορ µηνύµατα για περιβαλλοντικά ζητήµατα που προκαλούνται «από την έλλειψη ενός βασικού κριτηρίου στη συνείδηση του σύγχρονου ανθρώπου, της αρµονίας» σηµειώνει η σκηνοθέτις Ειρήνη Αλεξίου. «Οσο η αρµονία απουσιάζει, ο άνθρωπος ερειπώνεται. Γι’ αυτό και εµείς τον υψώνουµε στο “βασίλειο” που έχτισε, στα καµένα γύρω από το φράγµα του Μαραθώνα».

* Οσοι βρεθούν – µε είσοδο ελεύθερη – στο φράγµα τουΜαραθώνα θα παρακολουθήσουν ένα θέαµα που θα τους ταξιδέψει σε µια φανταστική εποχή πλήρους λειψυδρίας. Δύο σύγχρονοι µαραθωνοµάχοι αναρριχώνται στο φράγµα µε σκοπό να περάσουν στην πλευρά που υπάρχει ακόµα νερό και ένας ανταποκριτής µεταφέρει απευθείας στους θεατές την εικόνα. «Μία συµβολική παράσταση αφιερωµένη στη συλλογική προσπάθεια να ξεπεράσουµε τα φράγµατα µέσα µας και να στήσουµε νέους αγωγούς επικοινωνίας µεταξύ µας και µε το περιβάλλον γύρω µας». Στο τέλος, κατασκευάζεται µία γέφυρα που µεταφέρει άφθονο το πολύτιµο αγαθό, ξεπερνώντας το φράγµα της αποξένωσης.

* Το πολιτιστικό ηχοθέαµα – διοργάνωση δράσης της ΕΥ-ΔΑΠ – θα παρουσιαστεί απόψε και αύριο στις 18.30 - 20.30. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες στα τηλ. 210-2144.184, 210-2144.031.

ΙΝFΟ
Δρώµενο στο Φράγµα του Μαραθώνα, απόψε και αύριο στις 18.30- 20.30.
Εισοδος ελεύθερη. Πληροφορίες στα τηλ. 210- 2144184, 2102144031

No comments: