Thursday, October 14, 2010

Παρούσα και την Παρασκευή η σκόνη από τη Σαχάρα


Περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά, αυξημένη υγρασία και μεταφορά σκόνης από την Αφρική προς τις νότιες περιοχές της χώρας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή. Παράλληλα, θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο ενώ θα υπάρξει και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, 

 

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα αναμένεται κατά τόπους περιορισμένη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, με ένταση 3 - 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο είναι εκ νέου νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

No comments: