Wednesday, October 20, 2010

Τρίτος νεκρός λύκος από τροχαίο στην Εγνατία

  • Μετά τις νεκρές αρκούδες, θανατηφόρα τροχαία και με λύκους σημειώνονται στην Εγνατία οδό, ειδικά μετά τη λειτουργία των διοδίων Πολυμύλου, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος». Όπως ανακοίνωσε σήμερα, το περασμένο Σάββατο σημειώθηκε το τρίτο δυστύχημα με θύμα λύκο για το 2010.



"Η λύκαινα, οκτώ ετών, είχε διαμελισμένο σώμα με σπασμένη γνάθο, εξάρθρωση και των δύο αριστερών ποδιών και τραύματα στο κεφάλι, στην εθνική Οδό Φλώρινας - Έδεσσας, στο ύψος της διασταύρωσης Πύργων", αναφέρει ο "Αρκτούρος". 

Όπως υποστηρίζει, "το τελευταίο διάστημα και μετά τη λειτουργία των διοδίων του Πολύμυλου η κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο έχει αυξηθεί, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού αλλά και της ταχύτητας διέλευσης των διερχόμενων οχημάτων, καθώς διαπλατύνεται η οδός στην περιοχή του Άγρα". 

Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα, έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991. Οι απειλές για την επιβίωση του είδους στη χώρα μας είναι κυρίως ανθρωπογενείς.

No comments: