Saturday, July 28, 2012

Εβαλε πέντε φορές φωτιά για να κάψει τον Υμηττό

ΣΥΛΛΗΨΗ 40ΧΡΟΝΟΥ
Τον Υμηττό είχε βαλθεί να κάψει φέτος το καλοκαίρι 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες, ύστερα από ένταλμα του 5ου τακτικού ανακριτή Αθηνών και τη δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος του το Πυροσβεστικό Σώμα.
Εβαλε πέντε φορές φωτιά για να κάψει τον Υμηττό
Τον Υμηττό είχε βαλθεί να κάψει φέτος το καλοκαίρι 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες, ύστερα από ένταλμα του 5ου τακτικού ανακριτή Αθηνών και τη δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος του το Πυροσβεστικό Σώμα. Πρόκειται για τον Σ.Μ., ο οποίος, από τις αρχές του Ιουλίου είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι στου Παπάγου και στον Χολαργό είχαν δει πέντε φορές να ξεπηδούν φλόγες στον Υμηττό, οι δύο μάλιστα την ίδια ημέρα, αλλά όταν ειδοποιούσαν το Πυροσβεστικό Σώμα, δεν φαντάζονταν ποτέ ότι οφείλονταν σε εμπρησμό.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για τους εξής εμπρησμούς:
  • Δίπλα από το Νεκροταφείο Χολαργού, σε δασική έκταση στις 3-7-2012 και ώρα 19.35.
  • Στου Παπάγου σε δασική έκταση στις 3-7-2012 και ώρα 19.49.
  • Τρεις φορές στις παρυφές του Υμηττού στα όρια Χολαργού-Παπάγου στις 5 Ιουλίου (δύο φορές) και στις 14 του μηνός.
Σύμφωνα με πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο έβαζε τις φωτιές, έλεγε διάφορα ασυνάρτητα πράγματα και είχε «περίεργη συμπεριφορά».
Η περίεργη αυτή συμπεριφορά του ήταν που έκανε και τους κατοίκους του Παπάγου και του Χολαργού να τον υποψιαστούν και στη συνέχεια, βάσει των περιγραφών που έδωσαν στο Ανακριτικό Τμήμα του Π.Σ., να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον ανακριτή.

No comments: