Thursday, December 20, 2012

Υποχωρεί σταδιακά το τσουχτερό κρύο, με καλό καιρό τα Χριστούγεννα


Υποχωρεί σταδιακά το τσουχτερό κρύο τις επόμενες ημέρες και ο ήλιος φαίνεται ότι θα πάρει τη σκυτάλη την ημέρα των Χριστουγέννων, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική άνοδο. 

Πιο συγκεκριμένα, για αύριο Σάββατο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και το βράδυ και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι και 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή με βροχές στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση ώς και 8 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμη περισσότερο, την νύχτα, όμως, και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ.

Την Τρίτη, ανήμερα τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Έως 6 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε σημαντική άνοδο.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη. Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στα βορειοδυτικά και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

No comments: