Friday, February 22, 2013

Oι πλημμύρες και το κυκλοφοριακό χάος από την καταιγίδα στην Αττική

ΤΑ ΝΕΑ: 22/02/2013
O αττικός ουρανός σχίζεται από έναν κεραυνό στην καταιγίδα των ρεκόρ
Oι πλημμύρες και το κυκλοφοριακό χάος από την καταιγίδα στην Αττική
Περισσότερες από 1.500 κλήσεις δέχθηκε την Παρασκευή η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω της πρωτοφανούς νεροποντής που έπληξε την Αττική. Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε οξύτατα προβλήματα στους δρόμους.




Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς, την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ασπρόπυργου, την περιφερειακή οδό του Αιγάλεω, την Βουλιαγμένης, τη Ποσειδώνος στο ύψος της Βούλας και στην υπόγεια γέφυρα της Χαμοστέρνας.

Στη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, γινόταν εκτροπή της κυκλοφορίας για όσα οχήματα κινούνται προς Γλυφάδα, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία από την Ποσειδώνος προς τη Συγγρού, στο ίδιο ύψος.

Το μεσημέρι, βελτιώθηκε επίσης, η κατάσταση στον Ιλισό, που νωρίτερα είχε υπερχειλίσει και το νερό είχε βγει στο δρόμο. 

Επίσης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο του τραμ, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί το πρωί. Κανονικά λειτουργεί από τις 3.30 το μεσημέρι και ο ΗΣΑΠ. Το τμήμα Ταύρος-Ομόνοια είχε κλείσει από το πρωί λόγω πτώσης δέντρου.

Μέχρι αργά το απόγευμα, το Μετρό δεν σταματούσε στο σταθμό του Μεγάρου Μουσικής.

Η σφοδρή κακοκαιρία υποχώρησε από το μεσημέρι στην Αθήνα, επεκτάθηκε, ωστόσο, αργότερα στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, είχαν κλείσει το πρωί η οδός Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η Συγγρού στο ρεύμα από Πειραιά προς Αθήνα και η Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας, ενώ με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον Κεραμεικό, την Ιερά οδό, τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη και στη Λεωφόρο Πεντέλης αλλά και στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Κλειστή ήταν και η περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, όπως και η λεωφόρος Συγγρού στην άνοδό της στη διασταύρωση με την παραλιακή στο ύψος του παλιού ιπποδρόμου.

Σε μερική επιφυλακή τέθηκε η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής

Η Πυροσβεστική επενέβη, επίσης, για τον απεγκλωβισμό επιβατών αυτοκινήτων στην περιοχή της Σταμάτας, του Μαραθώνα και της Ιεράς Οδού.

Η νεροποντή άφησε χωρίς ηλεκτροδότηση πολλές περιοχές της Αττικής, με το πρόβλημα να επικεντρώνεται σε Αγία Παρασκευή, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Κερατσίνι, Παλαιό Φάληρο και Άλιμο.


Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί σε ποσοστό 90%, συνεχίζεται όμως η απάντληση υδάτων σε 15 υποσταθμούς που πλημμύρισαν. Άλλες διακοπές προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων σε καλώδια.

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, λόγω πλημμύρας.

Ακινητοποιημένα οχήματα υπήρχαν και στην περιοχή του Ασπρόπυργου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Αθηνών, στην Πειραιώς και στο Χαϊδάρι.

Κλειστή παρέμεινε για πολλή ώρα η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι από Λαμπράκη και στα δύο ρεύματα.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί στη διασταύρωση Σπύρου Λούη και Κηφισίας στο Μαρούσι.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν και στην έξοδο από Αττική Οδό για εθνική, και από τον Κηφισό έως τη λίμνη Κουμουνδούρου.

Στο Παλαιό Φάληρο σχηματίστηκε χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης. Πλημμυρισμένη ήταν το πρωί και η λεωφόρος Αλίμου ενώ η παραλιακή είχε μεγάλο πρόβλημα από τον Άγιο Κοσμά μέχρι το Φλοίσβο.

Κατολισθήσεις προκλήθηκαν στον Σκαραμαγκά, ενώ στην περιοχή του Περάματος υπήρχαν μπάζα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Υδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες.

Επίσης, δεν εκτελέστηκε το πρωινό τοπικό δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά και από Ραφήνα για Μαρμάρι.

No comments: