Tuesday, June 9, 2015

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΣΟΥ. Η ΖΩΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙΣ!


Τρέλα είναι

Να ξεκινάς για καφέ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, και να καταλήγεις να τον πίνεις στην Πάτρα επειδή μια φράση που άκουσες στην διαδρομή σου θύμισε τα φοιτητικά σου χρόνια και σε έκανε να αλλάξεις προορισμό.

Να σηκώνεις τον κολλητό σου από το κρεβάτι στις 3:00 τα μεσάνυχτα επειδή δεν σου κολλούσε ύπνος και βουρ για άραγμα κάπου με θέα.

Να περπατάς στο δρόμο τραγουδώντας το τραγούδι που άκουγες νωρίτερα στο ραδιόφωνο παραβλέποντας τους περαστικούς που σε κοιτάζουν επίμονα όντας βέβαιος πως αν τους απευθύνεις τον λόγο η πρώτη φράση που θα ξεστομίσουν είναι “είσαι τρελός”!


Να σταθείς στην μέση της Ερμού ένα Σαββατιάτικο πρωινό, που δεν πέφτει καρφίτσα κάτω από τον πολύ κόσμο, και χρησιμοποιώντας όλη την ένταση της φωνής σου να πεις «καλημέρα, όμορφη μέρα κόσμε» με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη!

Να περπατάς ανενόχλητος στην βροχή χωρίς να κρατάς ομπρέλα κι ας βγήκες μόλις από το κομμωτήριο.

Να παίρνεις τολμηρές αποφάσεις γνωρίζοντας αλλά αψηφώντας τους κινδύνους! -ναι, η τόλμη θέλει τρέλα.-

Να σταθείς μπροστά από έναν πλανόδιο μουσικό και να αρχίσεις να λικνίζεσαι στον ρυθμό της μουσικής του.

Να πας κι ας ξέρεις πως θα σου βγει σε κακό!!!

Η τρέλα κρύβει ένταση και πάθος. Αφήνει πίσω τους φόβους και τα πρέπει, εξαφανίζει την ντροπή και απογειώνει την αδρεναλίνη!
Να μην φοβάσαι να «τσαλακωθείς» αρκεί να εξακολουθείς πάντα να είσαι «ΕΣΥ»!
Γιατί η τρέλα δεν είναι προσποίηση, είναι ελευθερία. Είναι το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Είναι η αναρχική οπτική του επιτρεπτού. Είναι η ζωή χωρίς ταμπέλες!

Για όλα αυτά λοιπόν, χαμογέλα στην τρέλα σου, αφέσου και εκφράσου ελεύθερα γιατί η ζωή φίλε μου, παίρνει το χρώμα που της δίνεις!

Γράφει η Μαρία Σκαρλάτου.

enfo.gr / Via

No comments: