Monday, April 18, 2016

Θερινό σχολείο στην περιβαλλοντική δημοσιογραφία - στα Χανιά

Στα Χανιά το θερινό σχολείο στην περιβαλλοντική δημοσιογραφία 

Το 5ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία οργανώνουν το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Δημοσιογραφίας του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το σχολείο θα φιλοξενηθεί για μία ακόμα χρονιά στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά της Κρήτης, από τις 22 ως τις 31 Ιουλίου 2016.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές Τμημάτων Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνίας, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 28 άτομα, ενώ οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι καθώς και ειδικοί περιβαλλοντικοί επιστήμονες.

Το πρόγραμμα μαθημάτων του Θερινού Σχολείου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ καθώς και στο www.rpi.gr στις 15 Μαΐου 2016. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί ανοικτό τριήμερο συνέδριο με το ίδιο θέμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και άλλους τοπικούς φορείς της περιοχής, ενώ ειδικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής θα αναπτυχθούν με στόχο την παραγωγή και έκδοση περιβαλλοντικού εντύπου.

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτούνται δίδακτρα. Το συνολικό κόστος για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 10 ημερών ανέρχεται στα 180 ευρώ, ενώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν μόνο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας επτά ημερών το ποσό είναι στα 140 ευρώ. Τα δίδακτρα πρέπει να καταβληθού στον φορέα υποδοχής για την κάλυψη των εξόδων διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο και του πρωινού. Καλύπτονται επίσης δωρεάν ελαφρύ μεσημεριανό, τέσσερα βραδινά γεύματα, διαλείμματα καφέ, το εκπαιδευτικό υλικό και το κόστος εκπαιδευτικών εκδρομών.

Οι επιλεχθέντες για το Θερινό Σχολείο θα πρέπει να προκαταβάλουν το ποσό των 100 ευρώ στον φορέα υποδοχής έως την 1η Ιουνίου 2016. Το υπόλοιπο ποσό έως την 1η Ιουλίου 2016.

Στην επιλογή των 28 συμμετεχόντων στο Θερινό Σχολείο θα μετρήσει ο βαθμός πτυχίου (σε περίπτωση έλλειψης αυτού, αναλυτική βαθμολογία) και η δημοσιογραφική εμπειρία.

Ημερομηνία λήξης υποβολής του βιογραφικού, το οποίο επέχει θέση αιτήσεως, έχει ορισθεί η Παρασκευή 29 Απριλίου 2016, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Τρίτη 10 Μαΐου 2016.

Για την αποστολή βιογραφικών και για πληροφορίες summerschoolchania@gmail.com και στο τηλέφωνο 2310 992068 (Τρίτη και Τετάρτη 12:00- 14:00).

No comments: