Monday, February 27, 2017

Mohammad Alaa Aljaleel, ένας Άνθρωπος.

Σ’ έναν κόσμο σκληρό, γεμάτο φθόνο, λαιμαργία και πολέμους, υπάρχουν κάποιοι «ανώνυμοι» που αξίζουν να λέγονται άνθρωποι με Α κεφαλαίο.
Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Mohammad Alaa Aljaleel. Ένας άνδρας που μένει στο Χαλέπι της Συρίας. Ο Mohammad είναι οδηγός ασθενοφόρου και διασώστης. Παρόλα τα δεινά του πολέμου, δεν έχασε την ανθρωπιά του. Αγάπαει τα ζωντανά πλάσματα, ανθρώπους και ζώα, χωρίς διαχωρισμούς. Βάζει τον εαυτό του τελευταίο, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να προσφέρει φαγητό και αγάπη σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη, οι οποίοι ειναι κυρίως παιδιά και ζώα, τα μόνα που δεν ευθύνονται καθόλου για την τραγική κατάσταση που υπάρχει στη Συρία.

Αυτος ο άνθρωπος ρισκάρει καθημερινά, και διασχίζει  επικίνδυνες περιοχές που βομβαρδίζονται, προκειμένου να βοηθήσει όπως μπορεί.
Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει ακόμη πιο πολύ είναι ότι προσπαθεί να διασώσει και να φροντίσει γάτες που βρίσκονται στις βομβαρδισμένες περιοχές, οι οποίες είναι πληγωμένες και πεινασμένες. Έχει καταφέρει με πολύ κόπο, 

No comments: