Wednesday, March 22, 2017

14 τροφές που έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο, δεν πρέπει να ξαναβάλετε στο στόμα σας

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ‘Η έρευνα έχει δείξει ότι οι περισσότεροι καρκίνοι μπορούν να προληφθούν. Οι επιστήμονες εκτιμούν τώρα ότι το 60 τοις εκατό έως 70 τοις εκατό των καρκίνων μπορούν να προληφθούν μέσω των πληροφοριών που διατίθενται σήμερα και με τις απλές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής.’
Με αυτή την ενθαρρυντική δήλωση κατά νου, αυτό το άρθρο ασχολείται με τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες που όχι μόνο θα βελτιώσουν την υγεία σας, αλλά θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις τοξίνες που μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου.
Καρκινογόνες τοξίνες που πρέπει να αποφεύγετε
Δοχεία με επένδυση BPA. Αυτό το συστατικό που βρίσκεται στα σκληρά πλαστικά και στις ρητίνες, χρησιμοποιείται για την επίστρωση μεταλλικών δοχείων. Εργαστηριακές μελέτες σε κύτταρα και ζώα έχουν συνδέσει το ΒΡΑ με τον καρκίνο, την στειρότητα, τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Εκτός και αν στο δοχείο αναγράφεται πάνω ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί BPA, είναι πιθανό να περιέχει δισφαινόλη-Α (BPA). Το ΒΡΑ μπορεί επίσης να βρεθεί σε πολλά πλαστικά προϊόντα και οδοντιατρικά προϊόντα.
Κατεργασμένες και καπνιστές τροφές. Τα νιτρικά και νιτρώδη άλατα δρουν σαν συντηρητικά για την πρόληψη των τροφίμων από την αλλοίωση, μπορούν επίσης να προσθέσουν χρώμα στο κρέας. Όταν μαγειρευτούν, τα νιτρώδη και τα νιτρικά μετατρέπονται σε υποπροϊόντα που ονομάζονται ενώσεις N-nitroso, όπως οι nitrosamines και nitrosamides. Οι ενώσεις αυτές  σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.
Τα ψάρια που εκτρέφονται. Σύμφωνα με την υπηρεσία Food and Water Watch, τα  εκτρεφόμενα ψάρια περιέχουν υψηλότερα επίπεδα χημικών ρύπων από τα ψάρια στην θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου ενός γνωστού καρκινογόνου του  PCB. Λόγω υπερπληθυσμού στις ιχθυοκαλλιέργειες, τα ψάρια είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες και γίνεται μεγάλη χρήση των αντιβιοτικών. Επίσης, είναι πιο επιρρεπή στην  θαλάσσια ψείρα, πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζονται επίσης με φυτοφάρμακα.

No comments: