Wednesday, March 22, 2017

8 βασικές αλήθειες που ξεχνούν ακόμα και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι

Ακόμα και οι εξυπνότεροι άνθρωποι εκεί έξω, μερικές φορές ξεχνούν μερικά από τα παρακάτω ξεκάθαρα πράγματα:
Το να μη νιώθει κάποιος έτοιμος, μπορεί να είναι κάτι καλό
Οι ευκαιρίες σπάνια έρχονται όταν είμαστε 100% έτοιμοι να τις αρπάξουμε. Πιο πιθανό είναι να χτυπήσουν την πόρτα σας όταν αισθάνεστε ανασφαλείς με την προετοιμασία σας, την γνώση και τις δεξιότητές σας. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τις αγνοείτε μέχρι να νιώσετε έτοιμοι. Ο
ι περισσότερες ευκαιρίες της ζωής μας, μας αναγκάζουν να αναπτυχθούμε τόσο συναισθηματικά όσο και διανοητικά. Μας πιέζουν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να βγαίνουμε από τις ζώνες άνεσής μας. Αλλά το να θυσιάζουμε την άνεσή μας μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη. Αν θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο, πρέπει να ανοιχτείτε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ακόμα και αν δεν νιώθετε 100% έτοιμοι.
Η επιτυχία και η αποτυχία πάνε χέρι χέρι
Συχνά, οι άνθρωποι έχουν την τάση να παρερμηνεύουν την έννοια της λέξης «αποτυχία». Γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ την αποτυχία; Είναι απλά τόσο φυσιολογική όσο και η επιτυχία. Η αποτυχία δε σημαίνει ότι δεν πετυχαίνουμε. Είναι στην πραγματικότητα ένα μέρος του κύκλου της επιτυχίας. Και η επιτυχία δεν θα έπρεπε να μετριέται από την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Η επιτυχία είναι μια κατάσταση ύπαρξης και συνεπώς ο καθένας μπορεί να νιώσει επιτυχημένος.

No comments: