Tuesday, March 21, 2017

Όσο θα σε αγαπήσεις, τόσο θα αγαπηθείς

Αγάπησε τον εαυτό σου για να σε αγαπήσουν και οι άλλοι!
Αγάπη, σεβασμός, αφοσίωση, εκτίμηση είναι μερικές μόνο από τις πάρα πολλές προσδοκίες που έχουμε από τη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους.

Περιμένουμε από τους άλλους να μας αγαπήσουν, να μας σεβαστούν, να εκτιμήσουν την προσφορά μας και την αφοσίωση μας και πολλές φορές ματαιωνόμαστε όταν δεν το βιώνουμε. Αρκετές φορές διαπιστώνουμε ότι δίνουμε πολλά και παίρνουμε ελάχιστα ψίχουλα πίσω. Έχουμε αναρωτηθεί τι μπορεί να φταίει;
Αν προσπαθήσουμε να πάρουμε μια μικρή “απόσταση” και να δούμε πιο εποπτικά τον εαυτό μας και τη συμπεριφορά μας, ίσως διαπιστώσουμε ότι δίνουμε πάρα πολλά, όπως χρόνο, δυνάμεις, ενέργεια χωρίς να βάζουμε όρια στον εαυτό μας. Αναγνωρίζουμε όμως τα όρια μας ή έχουμε πέσει στην παγίδα του να φοράμε την μπέρτα του σούπερ-ήρωα; Πολλές φορές αυτό που μας κάνει να μην αναγνωρίζουμε τα όρια μας ή να τα αναγνωρίζουμε, αλλά να τα προσπερνάμε, είναι επειδή έχουμε “μάθει” από την πατρική μας οικογένεια, ότι η καλή μαμά, ο καλός μπαμπάς, ο/η καλός/ή σύζυγος, τα δίνει όλα χωρίς να αρνείται. Αν δεν λειτουργούμε έτσι, τότε δεν είμαστε αρκετά καλοί για να μας αγαπήσουν οι γύρω μας.

No comments: