Thursday, April 20, 2017

Η παλαιότερη μέθοδος αυτό-θεραπείας στον κόσμο: Διαρκεί μόνο 10 λεπτά την ημέρα!

Σύμφωνα με αυτή την αρχαία μέθοδο θεραπείας, για να κρατήσετε την υγεία σας θα πρέπει να πετύχετε την ολοκληρωμένη εναρμόνιση του σώματος, της ψυχής και του μυαλού.
Η Αγιουβέρδα είναι το αρχαιότερο ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που χρησιμοποιείται, ακόμα και τώρα στην μοντέρνα εποχή. Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι άνθρωποι στην Ινδία δίνουν προτεραιότητα στην Αγιουβερδική θεραπεία πέρα από την συμβατική ιατρική και την μελετούν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
Εξάλλου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στο συνέδριο του στο Alma Ati το 1977, αναγνώρισε επίσημα την Αγιουβέρδα και πρότεινε την πρακτική και την εκλαΐκευση της.
Όσο το σώμα, η ψυχή και το μυαλό λειτουργούν με αρμονία, ένα άτομο θα παραμείνει υγιές- αυτός είναι ο πυρήνας της Αγιουβερδικής φιλοσοφίας και η αρχαία ινδική θεραπεία που προήλθε από αυτή.
Τα πάντα στο σύμπαν είναι ενέργεια που διεισδύει και διασυνδέεται, λέει η Αγιουβέρδα.
Τα τρία dosha (ένα είδος βιο-ρυθμιστών) που κρατούν το σώμα ζωντανό και σε λειτουργία είναι τα ‘pitta’ , ‘kapha’ και ‘vata’. Το vatta ρυθμίζει την αναπνοή, το ‘kapha’ διατηρεί την δύναμη και το ‘pitta’ ελέγχει τον μεταβολισμό.
Εάν είναι ευθυγραμμισμένα το ένα με το άλλο, τότε νιώθουμε υπέροχα.
Η κατάλληλη διατροφή, το μασάζ, η γιόγκα και ο διαλογισμός βελτιώνουν τις ικανότητες μας στην αυτό-θεραπεία.

Η παλαιότερη μέθοδος αυτό-θεραπείας διαρκεί μόνο 10 λεπτά


Το πρωί- 6 λεπτά

Καθαρισμός γλώσσας- 30 δευτερόλεπτα

No comments: