Tuesday, April 11, 2017

5 παιδικά σνακ με βάση προϊόντα πετρελαίου που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Οι εταιρείες τροφίμων απευθύνονται στα παιδιά μέσω της T.V. και των ραδιοφωνικών σποτ,του διαδικτύου,των περιοδικών, των παιχνιδιών, των ρούχων ακόμη και μέσα από την τοποθέτηση προϊόντων σε ταινίες και video games.
Το συνολικό ποσό των χρημάτων που δαπανώνται για το μάρκετινγκ στα παιδικά τρόφιμα, ώστε να επηρεάζονται ενεργά οι διατροφικές επιλογές τους, είναι περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. 10 δισεκατομμύρια για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα πάρουν το έξτρα-ζαχαρούχο δημητριακόμε τον ήρωα ταινίας στο κουτί, ή τα σνακ με φρούτα γεμάτα από τεχνητά συντηρητικά που τους δίνουν το σχήμα ζώων από τον ζωολογικό κήπο.
Το μάρκετινγκ για τα παιδιά αποδίδει και το γεγονός είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του μάρκετινγκ που απευθύνεται σε παιδιά είναι για τρόφιμα με χαμηλή θρεπτική ποιότητα που είναι δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία τους. Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα από τα προϊόντα αυτά εμπίπτουν στην κατηγορία ‘junk food’, αλλά πώς ακριβώς τα συστατικά σε αυτά τα σνακ επηρεάζουν την υγεία μας;

No comments: