Thursday, April 13, 2017

Βιοενέργεια και Σύγχρονος Άνθρωπος

Στα πολλά χρόνια της εμπειρίας μου στην έρευνα και ανάλυση της βιοενέργειας, συνειδητοποίησα πως αυτή κινείται και ρέει ελεύθερα σε κάθε σημείο του σώματός μας και ότι ο άνθρωπος είναι η φυσική πηγή της. Ο καθένας από εμάς μπορεί να την οργανώσει και έτσι να έχει καλή υγεία.
Η γνώση της Βιοενέργειας και η σωστή εφαρμογή της, μπορεί να έχει προληπτικά και επουλωτικά αποτελέσματα, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να συνδεθούμε με τον «θεραπευτή» μέσα μας.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως κάθε ανθρώπινη ζωή στη Γη έχει εναλλασσόμενους ρόλους και ένας από αυτούς σχετίζεται με την θεραπεία και μεταφέρεται από τον «θεραπευτή» στον «θεραπευόμενο» και αντίστροφα. Για παράδειγμα όταν η ψυχή και το σώμα μας θεραπευτεί από μία ασθένεια ή από κάποιο σωματικό ή ψυχικό τραύμα, αυξάνεται η ενέργεια και η πίστη μας και αμέσως θέλουμε να βοηθήσουμε τους άλλους, ώστε να ξεπεράσουν και εκείνοι τα δικά τους προβλήματα. Τότε, γινόμαστε θεραπευτές και η ζωή, μας προσφέρει την ευκαιρία να αλλάξουμε τους ρόλους μας και να γίνουμε από θεραπευόμενοι – θεραπευτές. Έτσι, εκείνοι που έχουμε βοηθήσει μπορούν να θεραπεύσουν και εμάς.
Επίσης για να είμαστε ισχυρές και υγιείς οντότητες στη Γη, είναι απαραίτητο να δείχνουμε αδιάκοπο και συνεχές ενδιαφέρον για τη γνώση εκείνη που προϋπάρχει και που γνώριζαν οι πρόγονοί μας. Αυτή την γνώση καλούμαστε να εφαρμόσουμε στην πράξη για την δική μας σωματική, ψυχολογική και πνευματική ανάπτυξη.
Κατανόησα ακόμη, ότι δεν χρειάζεται πια να συγκαλύπτουμε και να κρατάμε μυστικές τις γνώσεις και τις ικανότητές μας. Έτσι, το βιβλίο μου «Βιοενεργειακή Διαγνωστική Αυτοθεραπεία», είναι μια ολιστική μέθοδος που αναφέρεται στην ενέργεια του ανθρώπου και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκπαιδευτεί να την οργανώνει στο φυσικό του και το ηλεκτρομαγνητικό του πεδίο για την εξέλιξή του. Είναι η προσφορά μου στην Παγκόσμια Θεραπευτική Οργάνωση World Federation of Healing με έδρα το Λονδίνο, μια οργάνωση που αναγνώρισε τις υπηρεσίες μου και με δέχτηκε ως μέλος της.
Σήμερα η επιστήμη διαπιστώνει ότι ο κόσμος δεν είναι ένα χάος αλλά υπάρχει ευταξία και λογική.
Τα πάντα στο σύμπαν κινούνται με μια ορισμένη ταχύτητα και συγκεκριμένες κινήσεις. Όλες αυτές οι κινήσεις στηρίζονται από ενέργεια. Η ενέργεια δεν είναι ποτέ στατική, αλλάζει συνεχώς και παντού, στο σώμα μας και στο περιβάλλον μας, αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, αλλά και αυτό που δεν φαίνεται με πρώτη ματιά. Η κίνηση αυτή είναι κυκλική και γίνεται αντιληπτή σε διαφορετικούς χρόνους. Ένας από τους μεγάλους κύκλους είναι αυτός της Γης και του Ηλιακού συστήματος που περιστρέφονται γύρω από το κέντρο του Γαλαξία εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Το Σύμπαν δεν είναι στατικό, έχει δυναμική και ανταποκρίνεται σε κάθε σκέψη και συναίσθημα μας. Γι’ αυτό στο σχολείο τα παιδιά θα έπρεπε πρώτα να μαθαίνουν τι ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στο φίλο τους αν τον μισούν, τον χτυπήσουν ή τον προσβάλλουν και μετά να μαθαίνουν γράμματα και αριθμούς.
Το Σύμπαν είναι ένας νοήμων και προγραμματισμένος οργανισμός και ένας καθρέπτης του δικού μας νου και των κραδασμών των συναισθηματικών καταστάσεων μας. Η ζωή δεν συμβαίνει τυχαία από μόνη της, έχει δημιουργηθεί από τον εαυτό μας αλλά με μια αίσθηση χρόνου γραμμικού και οριζόντιου. Αυτό μας δίνει την αίσθηση για το πώς ζούμε τώρα. Υπάρχει όμως μια άλλη διάταξη και άλλη σύνδεση με το κέντρο της Δημιουργίας, που είναι η κάθετη μνήμη και αυτή είναι αποτέλεσμα του κάθετου χρόνου. Κάθετος είναι ο χρόνος που μας συνδέει με την αλήθεια και με τον Δημιουργό. Και τώρα, συναντώ ανθρώπους στη ζωή μου και στη εργασία μου, που έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται αυτές τις διαφορετικές συνδέσεις.
Έτσι λοιπόν, και εμείς ως ανθρώπινα όντα, μπαίνουμε αυτή την εποχή σε ένα καινούργιο κύκλο.
Παράλληλα με αυτόν υπάρχουν άλλοι 10-15 κύκλοι με διαφορετική διάρκεια. Η αλλαγή που γίνεται μέσα μας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμα και αν αισθανόμαστε όπως πριν είμαστε αλλαγμένοι. Όσο τα μυστικά εμφανίζονται και γίνονται λιγότερα τόσο μεγαλώνει η επιθυμία μας να μελετήσουμε τον εαυτό μας σε λεπτομέρειες. Τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζουμε για άλλη μια φορά στις λειτουργίες μέσα μας, την επίφυση, τα κύτταρα μας, την λειτουργία του δέρματος μας που ελκύει το φως, το νερό και το υδρογόνο. Ελέγχουμε την μνήμη μας, ανακαλύψαμε την καινούργια κίνηση στα κύτταρα μας και νοιώθουμε τις αλλαγές.
Ο νέος Άνθρωπος έχει λεπτότερη υλική υπόσταση, συνδέεται με την οικουμενική συνείδηση και δέχεται απευθείας την ενέργεια του ήλιου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η επίφυση έχει κωνοειδές σχήμα και είναι περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού. Βρίσκεται ανάμεσα στα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια και είναι πάνω από το οπτικό νεύρο στο κέντρο του κεφαλιού εκεί που ενώνονται τα δύο οπτικά νεύρα και λέγεται Χίασμα. Η επίφυση είναι ο μόνος φορέας που δεν έχει κανένα φίλτρο, δηλαδή δεν έχει κέλυφος. Μας δίνει την δυνατότητα διάκρισης και το φιλτράρισμα στη σύνδεση με το περιβάλλον. Είναι γνωστή ως η έδρα της ψυχής. Ο κωνοειδής αδένας παράγει και την ορμόνη μελατονίνη, η οποία αυξάνεται κατά την διάρκεια του ύπνου.
Η επίφυση έχει το ίδιο σχήμα με την καρδιά μας. Μόλις η καρδιά μας νοιώσει μια αίσθηση διέγερσης η επίφυση την παρατηρεί. Η σύσταση της επίφυσης είναι ραβδοειδής και είναι παρεμφερής με την σύσταση του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού. Το μισό της τμήμα είναι ραβδοειδές και το άλλο μισό κωνικό. Στο κωνικό το μισό είναι υγρό και το άλλο μισό έχει κρυστάλλους που λέγονται «άμμος του εγκεφάλου». Η επίφυση έχει τέσσερις νευρώνες που ενώνονται με τον εγκέφαλο. Δύο από αυτούς που είναι οι πιο σημαντικοί για μας και έχουν τις έξης λειτουργίες: ένας μας ενώνει με το εγώ και ο άλλος με τον έξω κόσμο. Αυτή η σύνδεση με τον έξω κόσμο επιτυγχάνεται με τον διαλογισμό.
Ένας καθηγητής οπτικών νεύρων του πανεπιστημίου του Μεξικού ερεύνησε και διαπίστωσε ότι η μελατονίνη είναι μια ορμόνη/πρωτεΐνη που έχει την ίδια λειτουργία με την χλωροφύλλη των φυτών. Η χλωροφύλλη απορροφά το φως του ήλιου που συσσωρεύεται και δίνει στο φυτό ενέργεια για να παράγει συγκεκριμένες ουσίες. Η μελατονίνη έχει την ίδια λειτουργία με την χλωροφύλλη και το 30% της ενέργειας που μπαίνει μέσα μας, ανεξάρτητα από αυτό που τρώμε και αναπνέουμε διασπάται σε διάφορες ουσίες. Έτσι μπορούμε να λαμβάνουμε κατευθείαν την ενέργεια που έρχεται από το φως, μέσω του δέρματος, που ως γνωστό είναι το πιο σοβαρό και το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας και εκτείνεται σε 2 περίπου τετραγωνικά μέτρα στον ενήλικο άνθρωπο. Μέσα από τα μάτια το φως που φτάνει στα οπτικά νεύρα μετατρέπεται σε βιοενέργεια. Αυτή, φθάνει στην επίφυση και εκεί μετατρέπεται σε φωτεινή ενέργεια ή κρατιέται μέσα της.
Αποδεικνύεται ότι κανένα από τα δύο συστήματα ένζυμων δεν μπορεί να μετακινηθεί χωρίς αυτήν την ενέργεια που είναι 30% του συνόλου της ενέργειας αλλά από αυτήν ξεκινούν όλες οι βιοχημικές δραστηριότητες στον οργανισμό μας. Όπως το αυτοκίνητο, προκειμένου να ξεκινήσει ο κινητήρας, πρέπει να δώσει ανάφλεξη με το κλειδί της μίζας, αντίστοιχα λειτουργεί και η μελατονίνη στον οργανισμό μας.
Τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί ότι μειώνεται το ασβέστιο που έχουμε στον οργανισμό μας και αυξάνεται το πυρίτιο.
Το πυρίτιο είναι η βάση για την κατασκευή των κρυσταλλικών δομών που κατασκευάζουν μικρούς και μεγάλους αγωγούς. Έτσι εμείς γινόμαστε πιο διαφανείς, πιο καθαροί και πιο κρυστάλλινοι.
Από το 2010 έως το 2013, φαίνεται ότι το κύριο στοιχείο του κόσμου μας, το υδρογόνο μειώνεται. Το υδρογόνο έχει ένα πρωτόνιο στον πυρήνα και γύρω από την ακτίνα του περιστρέφεται ένα ηλεκτρόνιο. Αποδείχθηκε ότι το μέγεθος της ακτίνας μέσα στο άτομο μειώνεται κατά 4% και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε νέοι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα στον γνωστό κόσμο εξαρτώνται από το υδρογόνο: υπάρχουν 200 δισεκατομμύρια Γαλαξίες , μεταξύ των οποίων είναι και ο δικός μας «Γαλακτώδης Γαλαξίας». Κάθε Γαλαξίας έχει 200 δισεκατομμύρια ήλιους, μετρημένους με το τηλεσκόπιο HUBBLE και άλλους τέτοιους που βρίσκονται στο μεγάλο κόσμο μας.
Αυτός ο μεγάλος κόσμος είναι το 1,5% της Δημιουργίας και το 3,5% είναι υδρογόνο, αυτό το αστρικό αέριο. Συνολικά το 5% είναι ο κόσμος μας στο οποίο κολυμπάμε με υπερηφάνεια και προσπαθούμε να μελετήσουμε. Όλα τα άλλα, το 95% είναι άγνωστα.

No comments: