Monday, May 1, 2017

Τα ζώδια και οι αλήθειες που επιμένουν να αγνοούν

Εντάξει, το ξέρουμε, δεν φταις εσύ, το ζώδιό σου φταίει. Είσαι έτσι φτιαγμένος, που δεν μπορείς να καταλάβεις ορισμένα πράγματα. Ή μάλλον δεν θέλεις να τα καταλάβεις. Και νομίζεις πως, σφυρίζοντας αδιάφορα, θα καταφέρνεις να ξεγλιστράς από τους κανόνες της ζωής. Αλλά μετά μην αναρωτιέσαι γιατί ενώ προχωράς, όλο στο ίδιο μέρος βρίσκεσαι. Γιατί έχεις πάρει ανάποδα την κυλιόμενη σκάλα, γι’ αυτό.
Διευκόλυνε λοιπόν τον εαυτό σου (και τους άλλους, μαζί), με το να δεχτείς και να αξιοποιήσεις τις αλήθειες της ζωής, που συνήθως το ζώδιό σου επιμένει να αγνοεί.
ΚΡΙΟΣ
Η υπομονή ανταμείβεται.
Ε ναι, όσο κι αν σου κακοφαίνεται, το καλό πράγμα αργεί να γίνει και, αν θέλεις μια ανταμοιβή που να αξίζει τον κόπο, θα πρέπει να αφιερώσεις κι εσύ αντιστοίχως τον ανάλογο κόπο. Και χρόνο. Και υπομονή, λέμε. Γιατί, αν είναι να σε πιάσει η κλασική σου ανυπομονησία, θα τα κάνεις όλα τσάτρα-πάτρα ή θα τα αφήσεις μισά. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, μην απορήσεις όταν αυτό που θα λάβεις θα είναι λειψό και θα σε αφήσει ανικανοποίητο. Ασφαλώς και θα μπορούσες, τότε, να το παρατήσεις και να αναζητήσεις κάτι άλλο στα γρήγορα. Λειψό κι αυτό, όμως, ε;
ΤΑΥΡΟΣ
Άλλαξε τον τρόπο, για να αλλάξει το αποτέλεσμα.
Ένα σοφό ρητό λέει ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, μέχρι να πάρουμε τα μαθήματα που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε δρόμο και τρόπο. Το ίδιο ισχύει και με την προσωπική ιστορία του καθενός, αλλά και με τη δική σου πιο συγκεκριμένα. Όσο επιμένεις να κάνεις τα πράγματα με τον ίδιο αποτυχημένο τρόπο, θα έχεις τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα. Το δοκίμασες μία, δεν πέτυχε. Το επανέλαβες, πάλι δεν πέτυχε. Μπορεί να ισχύει ότι ο επιμένων νικά, αλλά πουθενά δεν λέει να επιμένεις με… copy-paste. Μήπως πρέπει να το πάρεις αλλιώς; Ακολούθησε έναν πιο δημιουργικό δρόμο και ξέχνα την πεπατημένη σου.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις!
Ένα ζώδιο με την εξυπνάδα του Ερμή, θα πρέπει να κατανοεί ότι δεν είναι δυνατόν να φυτεύεις μηλιές περιμένοντας ότι θα τρως πορτοκάλια. Με κάποιο ορθολογιστικά ανεξήγητο τρόπο (γι’ αυτό μην το ψάχνεις με τη λογική) εκείνο που σπέρνεις και στη ζωή, αυτό μαζεύεις. Αν εκπέμπεις θετικότητα, αυτή θα σου επιστραφεί, αργά ή γρήγορα. Αν σκορπάς… την καταστροφή, προετοιμάσου για τα αντίστοιχα. Εφόσον θέλεις ευτυχία, αγάπη, φιλία, φρόντισε να τα δίνεις πρώτος εσύ. Το όμοιο προσελκύει το όμοιο, λένε οι νόμοι του κάρμα. Ή, όπως το έθεσε και ο Γκάντι, «γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο».
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ζήσε εδώ και τώρα.
Η προσκόλληση στο παρελθόν έχει φάει κόσμο και ειδικά σε εσένα, που είσαι επιρρεπής στις… αναδρομές, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Δυστυχώς, δεν σβήνεται έτσι απλά, σαν μια αποτυχημένη selfie στο κινητό, προσπάθησε όμως να μη χάνεσαι μέσα του. Ζεις εδώ και τώρα, όχι εκεί και τότε. Το να κοιτάς διαρκώς προς τα πίσω εξετάζοντας, αναμασώντας, νοσταλγώντας εκείνο που υπήρξε, σου στερεί τη δυνατότητα να ζήσεις ολοκληρωτικά αυτό που υπάρχει στην παρούσα στιγμή. Οι παλιές σκέψεις, τα παλιά όνειρα και οι παλιοί τρόποι συμπεριφοράς, δεν σου αφήνουν χώρο να δημιουργήσεις καινούργια. Και η ζωή προχωρά, χωρίς να σε περιμένει.
ΛΕΩΝ
Ό,τι δίνεις, θα πάρεις!
Μπορεί να πιστεύεις ότι η ζωή, το σύμπαν, ο Θεός, κάποιος εκεί πάνω τέλος πάντων, σου χρωστάει να σου δώσει ό,τι επιθυμείς, απλώς και μόνο επειδή… είσαι εσύ. Μάντεψε όμως: πρέπει να το παλέψεις με τους ίδιους όρους με τον υπόλοιπο κόσμο. Και αυτοί οι όροι συνίστανται στο ότι αυτό που θα πάρεις θα είναι άμεσο αποτέλεσμα της ενέργειας και της πρόθεσης που έβαλες στην προσπάθειά σου. Το νόημα που του έδωσες, η έμπνευσή σου, το μεράκι σου, όλα αυτά είναι η επένδυσή σου. Τα πράγματα που αποδίδουν αξία, είναι εκείνα που κάνεις με την καρδιά σου.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν αλλάξεις μέσα σου, αλλάζεις και τα έξω.
Πολλές φορές αναλώνεσαι στην προσπάθειά σου να διαμορφώσεις τα πάντα (ενίοτε και τους πάντες) γύρω σου, σύμφωνα με αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Είναι η περίφημη παρθενίστικη τελειομανία, που επιδιώκει να τα προσαρμόζει όλα στη δική σου τάξη των πραγμάτων. Το θέμα όμως δεν είναι να φέρεις τον κόσμο στα μέτρα σου. Είναι να φέρεις τον εαυτό σου στα σωστά μέτρα. Ο εαυτός σου είναι το μόνο που δικαιωματικά σου ανήκει και το μόνο που μπορείς να ελέγξεις και να διαμορφώσεις. Φτιάξε λοιπόν το «μέσα» σου και θα δεις ότι και ο εξωτερικός κόσμος σου θα ακολουθήσει.

No comments: