Monday, May 15, 2017

Ποια είναι η πραγματική ηλικία της ψυχής σου;

Δες σε ποια ηλικιακή ομάδα συντονίζεται η ψυχή σου
Η εξελικτική διαδικασία που αποκαλύπτει την πορεία ανάπτυξης σου λέγεται Ηλικία της Ψυχής, καθώς μετενσαρκώνεσαι από ζωή σε ζωή στο ταξίδι της ψυχής σου.

Για να καταλάβεις καλύτερα, η ηλικία Ψυχής αναφέρεται στο πόσο μπορεί να έχεις αναπτυχθεί μέσα από την εμπειρία σου στον πλανήτη,και δεν αφορά μόνο το πόσες ζωές μπορεί να έχεις ζήσει. Κανένα πρόσωπο δεν είναι «μπροστά» ή «πίσω» από κάποιο άλλο, απλά είναι μια θέση που κατέχει στον συνεχή κύκλο της ζωής.
Κάθε ηλικία ψυχής διαθέτει μια μοναδική προοπτική και μια σειρά από μαθήματα που προσφέρουν την εμπειρία, την ατομική επιλογή, και τελικά, τη δυνατότητα να μάθεις και να εξελιχτείς.
Κατά τη διάρκεια του κύκλου των ενσαρκώσεων, η ψυχή εξελίσσεται μέσα από πέντε στάδια ηλικίας στο φυσικό επίπεδο. Κάθε στάδιο είναι ένα σημάδι της εξέλιξης της ψυχής. Αυτά είναι όλα τα βασικά κλειδιά για την προώθηση της διαδικασίας της εσωτερικής εξέλιξης.
Η κατανόηση των διαφορετικών επιπέδων που υπάρχουν είναι ένας χρήσιμος τρόπος για την ανάπτυξη ενσυναίσθησης, κατανόησης και διορατικότητας.
Ανεξάρτητα από το αν πιστεύεις ή σε διασκεδάζει η δυνατότητα της μετενσάρκωσης, θα διαπιστώσεις ότι οι ακόλουθες θεωρίες για τις Ηλικίες της Ψυχής ισχύουν για μια τεράστια ποικιλία ανθρώπων στη ζωή σου
Δεν έχεις πάρα να διαβάσεις και να δεις σε ποια ηλικιακή ομάδα συντονίζεται η ψυχή σου.

Νεογέννητη ψυχή

Μαθήματα: Βασικές δεξιότητες ζωής, επιβίωση, θνησιμότητα.
Αντιστοίχιση με Ηλικία: 0-4
Βασικά Χαρακτηριστικά Ψυχής: Ατίθαση, παιχνιδιάρα, ευερέθιστη, απλή, επιφυλακτική, παιδιάστικη και εξαρτημένη από την ομάδα.
Θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου σαν νεογέννητη ψυχή, αν συχνά γίνεσαι αντιληπτός από τους άλλους ως αδαής, παιδικός και αθώος προς την πολυπλοκότητα της ζωής. Πιθανόν κατέχεις μια πολύ απλοϊκή αντίληψη και μια πραγματικά άδολη προσέγγιση προς τον κόσμο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στην «πολιτισμένη κοινωνία». Αντ ‘αυτού, προτιμάς εξοικειωμένες φιλίες και ομάδες ανθρώπων σε άγρια, αδάμαστα περιβάλλοντα. Συχνά ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας και καλό θα είναι να ζητάς την καθοδήγηση από τις πιο γηραιές ψυχές -που θα σου διδάξουν τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους – αλλιώς μπορεί να αντιδράς βίαια σε υποτιθέμενες απειλές.

Παιδική ψυχή

Μαθήματα: Κοινωνική δομή, κανόνες, ρόλους, ανθρώπινες σχέσεις.
Αντιστοίχιση με Ηλικία: 4 – 13
Βασικά Χαρακτηριστικά Ψυχής: Ευσυνείδητη, πειθαρχημένη, υπάκουη, έχεις έναν ρόλο-που ορίζεται, απόλυτη και με παραδοσιακές, ισχυρές αξίες.
Εάν είσαι μια παιδική ψυχή, προσπαθείς να βρεις το νόημα, την τάξη και τη σταθερότητα έξω από την χαοτική και αβέβαιη φύση της ζωής. Γίνεσαι αντιληπτός από τους άλλους ανθρώπους συνήθως ως αγνός, καθάριος, σεμνός και άκαμπτος. Γεγονός είναι ότι οι πεποιθήσεις και η αίσθηση του εαυτού σου ορίζονται από την κοινωνία και από το παραδοσιακό ηθικό ή θρησκευτικό σύστημα. Προσεγγίζεις τους άλλους, με την αίσθηση πως είναι «ακριβώς σαν κι εσένα» και μπορεί να νιώσεις σύγχυση και αναστάτωση όταν αυτοί οι «άλλοι» που πίστευες οτι ενεργούν σαν εσένα, δρουν διαφορετικά απ’ ό, τι αναμενόταν. Η εμπειρία της ζωής σου πάντως, είναι βασισμένη πάνω σε κανόνες, άκαμπτους και δογματικούς.

Νεανική ψυχή

Μαθήματα: Προσωπική εξέλιξη, ελεύθερη βούληση, προσωπικά επιτεύγματα.
Αντιστοίχιση με Ηλικία: 13-29
Βασικά Χαρακτηριστικά Ψυχής: Φιλόδοξη, ανταγωνιστική, καινοτόμα, αναζητά το υλικό κέρδος, ψάχνει την ελευθερία, εγωκεντρική, με έντονη προσωπική έκφραση.

No comments: