Friday, August 18, 2017

Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με 10 τροφές που υπερκαταναλώνουμε οι περισσότεροι

Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με 10 τροφές που υπερκαταναλώνουμε οι περισσότεροι

Ο καρκίνος είναι μια ανώμαλη ανάπτυξη των κυττάρων. Τα καρκινικά κύτταρα διαιρούνται ανεξέλεγκτα όπως όταν στο σπίτι μας ρυθμίζουμε την θερμοκρασία αλλά ο καυστήρας συνεχίζει να λειτουργεί όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία. Οτιδήποτε και να κάνετε ο θερμοστάτης λειτουργεί με δική του πρωτοβουλία παράγοντας περισσότερη θερμότητα. Οι όγκοι ταξινομούνται ως διαφοροποιημένοι και αδιαφοροποίητοι. Οι διαφοροποιημένοι μοιάζουν πολύ με τα κύτταρα του φυσιολογικού ιστού που προέρχονται. Οι αδιαφοροποίητοι μοιάζουν λίγο ή καθόλου με τον ιστό που προέρχονται.

Ένα άλλο σύστημα κατάταξης χαρακτηρίζει τους όγκους υψηλής και χαμηλής κακοήθειας. Υψηλής κακοήθειας είναι οι όγκοι που αναπτύσσονται γρήγορα και είναι επιθετικοί. Η χαμηλής κακοήθειας όγκοι αναπτύσσονται αργά και είναι λιγότερο επιθετικοί. Για πολλά χρόνια οι τρεις βασικοί μέθοδοι θεραπείας είναι η χειρουργική, η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία. Για να θεωρηθεί η χειρουργική επέμβαση ως η ορθότερη επιλογή πρέπει να εντοπίζεται ο όγκος σε ένα μόνο σημείο και αφαιρώντας τον όγκο ο χειρουργός δεν πρέπει να βλάψει κανένα ζωτικό όργανο. Με την ακτινοθεραπεία καταστρέφεται η γενετική δομή των κυττάρων του όγκου και έτσι δεν αναπτύσσονται ούτε διαιρούνται. Χημειοθεραπεία είναι η μέθοδος θεραπείας με χημικές ουσίες. Λόγω των ισχυρών παρενεργειών της χημειοθεραπείας πρέπει να λαμβάνονται και άλλα φάρμακα από τον ασθενή όπως τα αντιεμετικά. Οι παρενέργειες μετά την ακτινοβολία είναι κόπωση, κακοδιαθεσία, ναυτία, εμετοί, ερύθημα δέρματος, τριχόπτωση.
Οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας είναι ναυτία, εμετός, υπνηλία, γενικευμένη κόπωση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καρκίνος δεν είναι θανατική καταδίκη. Το μυστικό είναι να μην νοιώσει ο ασθενής αβοήθητος και έρμαιο της αδυσώπητης μοίρας του. Γιατί αν σκεφτεί κάτι τέτοιο θα χάσει την θέληση να παλέψει στην ζωή. Πρέπει ο καρκινοπαθής να υιοθετήσει μια μαχητική στάση απέναντι στην ζωή του. Εδώ και πολλές δεκαετίες ο καρκίνος είναι μια λέξη που προκαλεί πανικό. Και σήμερα ακόμα πολλοί αποφεύγουν να μιλούν για καρκίνο παρότι σήμερα είναι μια συνηθισμένη πάθηση και συχνά ιάσιμη. Από τον ασθενή και μόνο εξαρτάται πόσο ειλικρινής και ανοιχτός θέλει να είναι στο θέμα αυτό. Αν δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την λέξη καρκίνος, μπορεί να χρησιμοποιήσει την λέξη κακοήθεια ή όγκος. Μερικοί προτιμούν να μην συζητούν με κανένα το πρόβλημά τους.
Μολονότι φαίνεται σκληρό, είναι λογικό να ανοιχτεί κανείς στην οικογένειά του και στους φίλους του. Ο καλύτερος τρόπος να ελεγχθούν οι φόβοι του ασθενούς, είναι να τους αντιμετωπίσει. Δεν συμπαραστέκονται όλες οι οικογένειες στον ασθενή. Δεν είναι όλοι ικανοί σε ώρα κρίσης να φερθούν αυθόρμητα, στοργικά και να συμπαρασταθούν διακριτικά. Ορισμένοι νοιώθουν τον θάνατο να πλησιάζει καιρό πριν. Οι ογκολόγοι συχνά βλέπουν τους ασθενείς να υποτροπιάζουν και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν ήδη προετοιμαστεί ψυχολογικά ότι έρχεται το τέλος. Η οικογένεια πενθεί ενώ ο ίδιος ο ασθενής παλεύει να ζήσει. Εύλογο είναι ότι απειλούνται οι σχέσεις και των πιο στενά δεμένων οικογενειών. Η συναισθηματική και σωματική εξάντληση, η συνεχής ανησυχία και φροντίδα εξουθενώνουν. Ο θυμός και η οργή εκδηλώνονται με ξεσπάσματα και κατηγορίες ή ακόμα με υπερπροστατευτική συμπεριφορά.
Κανένας δεν πρέπει να κατακρίνει τον τρόπο που αντιδράει ο καθένας στην κρίση. Κάποιοι άνθρωποι και κάποιες σχέσεις δυναμώνουν ενώ άλλες κλονίζονται. Αν κάποιος θεωρεί κάθε αντιξοότητα ως ένα επιπλέον πρόβλημα που οφείλει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα ή ως μια ατυχία, τότε η θετική στάση θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θα ακολουθήσουν. Αν όμως το άτομο αντιδράσει στις αναποδιές της ζωής με το ερώτημα < γιατί εγώ? > μπορεί να σπαταλήσει την ζωτική του δύναμη εναντίον της νόσου. Ο θυμός είναι μια φυσιολογική αντίδραση. Βοηθάει να ξεπεραστεί η περίοδος θλίψης. Αν ο ασθενής δεν νοιώσει θυμό και δεν βρει διέξοδο να τον εκφράσει, κινδυνεύει να βυθιστεί σε μια μακρά περίοδο κατάθλιψης. Αν ο θυμός δεν αντιμετωπισθεί καταστρέφεται η ψυχική δύναμη που θα μπορούσε να διοχετευτεί στην συμφιλίωση με την ασθένεια. Ο ασθενής οφείλει να κάνει οτιδήποτε τον βοηθάει να ξεσπάσει.
Στην συνέχεια πρέπει να διοχετεύσει την ενέργεια αυτή με θετικό τρόπο δηλώνοντας ότι θα παλέψει για να διατηρηθεί στην ζωή. Ο καρκινοπαθής δεν πρέπει να επιτρέψει τον φόβο να κυριαρχήσει στην ζωή του. Το πρώτο ερώτημα που υποβάλλουν συνήθως οι ασθενείς είναι πόσο καιρό μου απομένει να ζήσω? Τέτοιες αυστηρές προβλέψεις δεν ισχύουν. Η γνώση και η κατανόηση είναι τα μόνα όπλα που απελευθερώνουν τον ασθενή από κάθε παράλογο φόβο. Ακόμα και αν οι φόβοι του τεθούν υπό έλεγχο, είναι δυνατόν κάποιοι φίλοι ή συγγενείς να μεταδώσουν άθελά τους τον δικό τους φόβο. Αν ο ασθενής βρεθεί απροετοίμαστος κινδυνεύει διότι ίσως ανακαλύψει πως τα ψυχικά του αποθέματα έχουν εξαντληθεί. Μόνο όταν ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να κατευθύνουν σωστά την προσπάθειά τους. Η αυτοεκτίμηση του καρκινοπαθούς απειλείται με την ιδέα του καρκίνου. Δυστυχώς πολλές φορές ο καρκινοπαθής πιστεύει ότι ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα θείας δίκης.
Όμως η αλήθεια είναι πως ο καρκίνος μπορεί να προσβάλει οποιονδήποτε σήμερα. Η απομόνωση και η μοναξιά συχνά επιβάλλονται στις χρόνιες ασθένειες. Ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει νέους δεσμούς και νέες γέφυρες με τους ανθρώπους και να επιδοθεί στις δραστηριότητες που θα του ανανεώσουν το κέφι και την θέληση να ζήσει. Ουδείς γνωρίζει ακριβώς γιατί ο καρκινοπαθής κουράζεται εύκολα. Η ακτινοθεραπεία και η χημειοθεραπεία επιφέρουν κόπωση λόγω σχηματισμού τοξικών ουσιών. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτές τις θεραπείες χρειάζονται κατά 20% περισσότερες θερμίδες και πρωτεΐνες. Η μυϊκή εξασθένιση οδηγεί σε περίσσεια γαλακτικού οξέος το οποίο μειώνει την μυϊκή ισχύ και επιτείνει περισσότερο την κόπωση. Για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα των παρενεργειών προσπαθείτε να χαλαρώσετε σε ένα ήσυχο δωμάτιο.
Χρησιμοποιείστε τεχνικές χαλάρωσης όπως η αγαπημένη σας μουσική. Προσφύγετε στον βελονισμό, στην ομοιοπαθητική ή την ρεφλεξολογία για να ελέγξετε τις παρενέργειες. Αποφύγετε τα ζεστά ή πικάντικα φαγητά, τα αλκοολούχα ποτά, τις ντομάτες, τα λεμόνια τα greip fruit και τα πορτοκάλια. Αντιμετωπίστε την ανορεξία με 5-10 λεπτά άσκηση πριν το φαγητό πίνοντας ένα απεριτίφ ή ένα ποτήρι κρασί, τρώγοντας λίγο και συχνά. Αντιμετωπίστε την δυσκοιλιότητα πίνοντας άφθονα υγρά αποφεύγοντας λευκό ψωμί, ζαχαρωτά, σοκολάτες, τυρί, αυγά. Τρώτε δαμάσκηνα και χυμούς. Στην διάρροια αποφύγετε τις λιπαρές και πικάντικες τροφές, τον καφέ, τα ξινά φρούτα, τα πολύ ζεστά και τα πολύ κρύα τρόφιμα.
Ο πόνος αποτελεί καθοριστική παράμετρο του φόβου του καρκινοπαθούς. Το 60-90% των καρκινοπαθών έχουν σοβαρό πόνο. Ο πόνος επιβαρύνει τον τρόπο ζωής. Εάν δεν αντιμετωπισθεί θα καταστρέψει την ποιότητα της ζωής. Υπάρχουν δύο είδη πόνου. Ο αιφνίδιος και δυνατός που εκδηλώνεται με σφοδρότητα και υποχωρεί σύντομα. Ο χρόνιος πόνος που η έντασή του αυξομειώνεται αλλά δεν μηδενίζεται ποτέ. Ο πόνος επιδεινώνεται από την στεναχώρια, τον φόβο θανάτου και της απομόνωσης. Όλοι οι πόνοι μεγεθύνονται όταν σκεφτόμαστε τον πόνο μας. Τα ναρκωτικά που χρησιμοποιούνται για τον πόνο του καρκινοπαθούς, συχνά προκαλούν δυσκοιλιότητα, ναυτία, εμετούς, ιλίγγους, πτώση της πίεσης, διανοητική σύγχυση, συχνοουρία και κατακράτηση ούρων.
Η χαλάρωση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ελέγχει κανείς το στρες. Όταν ο καρκινοπαθής ελαττώσει το στρες, θα μετριαστεί και ο σωματικός του πόνος. Πρέπει ο ασθενής να καθίσει αναπαυτικά στην πολυθρόνα του ή να ξαπλώσει. Πρέπει να αρχίσει να παίρνει βαθιές αναπνοές. Η βαθιά κοιλιακή αναπνοή έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Επαναλαμβάνεται την αναπνοή πολλές φορές με αργό ρυθμό ώσπου να αισθανθείτε χαλαρωμένος. Πιέστε με τα δάχτυλά σας σημεία του σώματος που πιστεύεται ότι έρχεται στην επιφάνεια η ζωτική σας δύναμη. Τα σημεία αυτά είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό. Για να φτάσετε σε βαθιά χαλάρωση τοποθετήστε τα δάχτυλα των χεριών πάνω από το ηλιακό πλέγμα που βρίσκεται στο κέντρο του σώματος. Κατόπιν ακουμπήστε πίσω και χαλαρώστε ήρεμα. Το αίσθημα που σας καταλαμβάνει είναι ηρεμία και καταπράυνση. Ζητήστε από τον θεραπευτή να καθίσει μπροστά από τα πόδια σας και να βάλει τα χέρια του με ανοιχτά τα δάχτυλα στις γάμπες σας για 15 λεπτά. Και πάλι θα φτάσετε σε βαθιά χαλάρωση. Η ρεφλεξολογία είναι η ιδανική θεραπευτική όχι μόνο για χαλάρωση αλλά και για αντιμετώπιση του πόνου και ακόμα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του καρκινοπαθούς.
Πρόσφατα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της αμερικής στο οποίο ο συγγραφέας διετέλεσε ως ιατρικό μέλος (John Hopkins ) ήρθε η ακόλουθη είδηση.
Αυτό λοιπόν το νοσοκομείο ισχυρίζεται ότι εκτός από την χημειοθεραπεία υπάρχει και άλλος τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου.
  1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.
    2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.
  2. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.
  3. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.
  4. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

  5. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.
  6. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.
    8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.
    9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.
    10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.
  7. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.
    ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:
    α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg’s aminos ή θαλασσινό αλάτι.
β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.
γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.
δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών
κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).
ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται..
12. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.
13. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.
14. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.
  1. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.
    16. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.


No comments: