Monday, October 29, 2007

Ασυδοσία, ανασφάλεια, κρατική αδιαφορία...

Tα συμβαίνοντα στο ΠΑΣΟΚ, τα οποία είναι μέρος μιας κομματικής διαδικασίας (ενδεχομένως πρωτόγνωρης για τα ελληνικά κομματικά ήθη) και κάποια στιγμή θα τελειώσουν, δώσανε την ευκαιρία στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αλωνίζει στο γήπεδο, ΑΣΥΔΟΤΗ!
Περίπου πενήντα μέρες έχουν περάσει μετά τις εκλογές και οι πανηγυρικές διαβεβαιώσεις με τα παχιά λόγια του Καραμανλή ηχούν ακόμη στα αυτιά μας, ο κοσμάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με ανατιμήσεις στην αγορά, που συμπιέζουν την αγοραστική τους δύναμη και υποβαθμίζει το ήδη χαμηλό επίπεδο της ζωής του.
Η ακρίβεια σε βασικά αγαθά, στο γάλα, στο ψωμί, στα δημητριακά, στο κρέας, δημιουργεί μια αγχώδη καθημερινότητα. Τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πλέον εσωτερικά προβλήματα γιατί η φτώχεια φέρνει γκρίνια! Η ασυδοσία στην αγορά, η κερδοσκοπία, η κρατική αδιαφορία, η ανεργία, οι καθηλωμένοι μισθοί, η ανασφάλεια, όλα αυτά και άλλα, συνθέτουν ένα κλίμα αβεβαιότητας για το αύριο του Έλληνα. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη, ή μάλλον η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τα φόντα να διαχειριστεί απλά πράγματα. Όσο για τον κουμανταδόρο Κώστα Καραμανλή, φαίνεται πλέον ότι ο άνθρωπος δεν έχει την ικανότητα να κυβερνήσει. Είναι κοινωνική μειοψηφία. Πού πάει το καράβι; Μήπως πέσει σε καμιά ξέρα;

No comments: