Saturday, October 27, 2007

Στο κράτος της αυθαιρεσίας...

«Κίνημα» καταναλωτών για φθηνά καύσιμα
Περισσότεροι από 4.000 οδηγοί ψάχνουν κάθε μήνα στο Διαδίκτυο για τα πρατήρια που έχουν τη φθηνότερη και την ακριβότερη βενζίνη.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΦΘΗΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
« Ψάχνω στο Ίντερνετ την καλύτερη τιμή »
Το κίνημα της φθηνής βενζίνης

Είναι δυνατό να ξυπνάς το πρωί και να ψάχνεις στο ίντερνετ ποιο βενζινάδικο είναι φτηνό και να τρέχεις να γεμίσεις; Η αυθαιρεσία των πρατηριούχων έχει γίνει καθεστώς. Δεν ξέρουμε πια από ποιον και από πού να προφυλαχθούμε. Φοβόμαστε μη μας κοροϊδέψουν όταν μας φέρνουν πετρέλαιο για το καλοριφέρ, φοβόμαστε μη μας κοροϊδέψουν όταν ρίχνουν βενζίνη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, φοβόμαστε γενικώς... Το κράτος του φόβου. Ζούμε υπό το κράτος του φόβου! Κι όταν λέμε "καθαρή Αθήνα" ας δούμε πόσο φταίνε και οι ταξιτζήδες! Διαβάζω στα Νέα:
Είναι υπεύθυνα [σσ. τα ταξί] για το 25% των εκπομπών αιωρούμενων μικροσωματιδίων από τις μεταφορές, τα οποία προκαλούν αύξηση της θνησιμότητας από καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα και μειώνουν κατά έναν χρόνο το προσδόκιμο της ζωής των κατοίκων της Αθήνας. Ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν λαμβάνουν μέτρα ούτε παρέχουν κίνητρα για τη σταδιακή αντικατάστασή τους με υβριδικά. Ο λόγος για τα πετρελαιοκίνητα ταξί, που σύμφωνα με έρευνες εκλύουν στον αέρα της Αθήνας 654 τόνους μικροσωματιδίων κάθε χρόνο... Και λύση - λένε - είναι τα υβριδικά ταξί!
Εντάξει, να δούμε κι αυτή τη λύση. Αλλά, τι θα γίνει; Μήπως το ζήτημα είναι πώς θα προλαμβάνει το κράτος τη γέννηση προβλημάτων;
[Με τέτοιο κράτος τι περιμένουμε...]

No comments: