Thursday, November 8, 2007

ΚΟΣΜΟΣ: TEΛEYTAIA ΝΕΑ

Birds are seen on barbed wires near the Turkey-Iraq border

Πολύνεκρο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο της Κίνας

Η αστυνομία απέκλεισε την κατοικία της Μπεναζίρ Μπούτο

Κολομβιανή γερουσιαστής βεβαιώνει ότι η Ί. Μπετανκούρ είναι ζωντανή

Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στο Σαν Φρανσίσκο από σύγκρουση πλοίου

Έκκληση των ΗΠΑ για προώθηση συνομιλιών στη Μιανμάρ

Ελάχιστες πιθανότητες συμφωνίας για το Κόσοβο ως τον Δεκέμβριο

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ, εκτίμησε με δηλώσεις του, πως υπάρχει μικρή δυνατότητα να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την 10η Δεκεμβρίου, που λήγει η προθεσμία για το Κόσοβο. «Υπάρχει πράγματι μία πιθανότητα» Σέρβοι και Κοσοβάροι υπό την αιγίδα ΗΠΑ - Ρωσίας - Ε.Ε, να καταλήξουν σε συμφωνία έως ότου «εκπνεύσει» η προθεσμία της 10ης Δεκεμβρίου δήλωσε ο αξιωματούχος. «Όταν θέταμε σε κίνηση την τρόικα μας, γνωρίζαμε πως το πεδίο διαπραγματεύσεων ενόψει μιας λύσης στο πρόβλημα, ήταν περιορισμένο και ότι ο δρόμος αυτός δεν θα ήταν εύκολος. Όμως, απομένει ένας ολόκληρος μήνας και η ελπίδα μας διατηρείται», δήλωσε ο ίδιος Γερμανός αξιωματούχος, μόλις ένα 24ωρο, αφότου είχε αποδεχθεί «κωλυσιεργία» στη διαβούλευση των δύο μερών υπό την ανωτέρω τριμερή αιγίδα. Την ιδέα ότι μπορεί μέσα σε ένα μήνα να οδηγηθεί η διαβούλευση σε συμφωνία με την πλευρά των Σέρβων, βεβαίωσε από την πλευρά του και ο κ. Σεΐντιου. «Βλέπει ως υποχρέωσή του το Κόσοβο να συνεχίσει τον δρόμο που ξεκίνησε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση» και να αποκτήσει στηρίγματα στη διεθνή κοινότητα, ενώ αποσαφήνισε ότι ακόμα και μετά την 10η Δεκεμβρίου, η δική του πλευρά θα «εργάζεται στο πλαίσιο της διεξαγωγής διαλόγου». Στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, δέχθηκε σήμερα ότι «λίγες ελπίδες απομένουν» να οδηγηθεί η παρούσα φάση διαβουλεύσεων, που λήγει την 10η Δεκεμβρίου φέτος, σε επιτυχή συμφωνία μεταξύ Σέρβων και Κοσοβάρων.

A boy flies a kite during the Day of the Dead celebrations at a cemetery in Guatemala City

Για πραξικόπημα κατηγορείται η αντιπολίτευση στη Γεωργία

Υπέρ ενός διεθνούς κέντρου εμπλουτισμού ουρανίου ο Σολάνα

Πρόθυμη για συνεργασία με τη χούντα, η αντιπολίτευση στη Μιανμάρ

Ντουμπάϊ: Επτά νεκροί από κατάρρευση γέφυρας

Savage beauty. Into the Wild, Sean Penn's majestic travelogue about a young drop-out on an idealistic quest in the great American outback, is the best film the writer-director has ever made, says Sukhdev Sandhu.

Εκτός η Κύπρος από την επέκταση της συνθήκης Σέγκεν

Την επέκταση της ζώνης Σέγκεν στα νέα κράτη - μέλη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στη Μάλτα, αλλά όχι και στην Κύπρο, αποφάσισε χθες στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απελευθέρωση της κίνησης των προσώπων από και προς τις εννέα αυτές χώρες, στο εσωτερικό της Ε.Ε. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, η μη ένταξή της στη ζώνη Σέγκεν δεν είναι άσχετη προς το πολιτικό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι επισήμως αποδίδεται σε τεχνικής φύσεως προβλήματα. Σύμφωνα με πηγές, πολλές χώρες-μέλη της Ε.Ε. θεωρούν ότι η επέκταση της ζώνης Σέγκεν προς την Κύπρο θα δημιουργούσε σειρά προβλημάτων, με πρώτο το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Ωστόσο, από κυπριακής πλευράς εκτιμάται ότι ως το τέλος του 2008, θα έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι αναγκαίες τεχνικές ρυθμίσεις, σχετικά με την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, οι οποίες απαιτούνται για να ενταχθεί μια χώρα - μέλος της Ε.Ε. στη ζώνη του Σέγκεν.

Προοπτικές αγροτικής ανάπτυξης για την Αφρική

Απόσυρση συσκευών υποβοήθησης της καρδιακής λειτουργίας

Greenpeace: Η αποδάσωση πυροδοτεί μια «κλιματική βόμβα»

Ανάκληση παιχνιδιών με τοξικά στις ΗΠΑ

Μεσίστιες οι σημαίες στη Φινλανδία, λόγω του μακελειού σε σχολείο

Την εμπορία ανθρώπων και τα εγκλήματα στο Διαδίκτυο, εξετάζει η Ε.Ε.

Συντριβή ελικοπτέρου με θύματα Αμερικανούς στρατιωτικούς

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη διενέργεια εκλογών στο Πακιστάν

Θα παραιτηθεί ο Μουσάραφ από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Georgia's opposition supporters raise their fists during a rally in Tbilisi

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα από τη Ρωσία για την κατάσταση στη Γεωργία

Η Ρωσία απηύθυνε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συμβάλει ώστε η ηγεσία της Γεωργίας να σταματήσει τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η διεθνής κοινότητα, μεγάλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο ΟΟΣΑ πρέπει να ζητήσουν από την ηγεσία της Γεωργίας να σταματήσει τη βία, να σεβαστεί πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιλύσει συνταγματικά τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματά της, χωρίς τη χρήση βίας», δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μιχαήλ Καμίνιν. www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα κρούσματα AIDS σε παιδιά στο Κιργιστάν από ιατρική αμέλεια

Επίθεση αυτοκτονίας στη Μοσούλη

Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Υεμένη

Ρεκόρ επισκεπτών για τη Euro Disney

Το 34,2% των γυναικών στην Τουρκία έχει πέσει θύμα οικογενειακής βίας

Έρευνα στην Τουρκία, καταγράφει ότι το 34,2% των παντρεμένων γυναικών έχει πέσει θύμα οικογενειακής βίας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Παράλληλα, το 4% αυτών των γυναικών, τις οποίες χτυπούσαν ή έσπρωχναν οι άντρες τους, υποστήριξαν ότι συνέβαινε συχνά. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε σήμερα και αποτελείται από δείγμα 1800 γυναικών, αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των γυναικών που υπόκεινται σε σωματική βία, σε ποσοστό 40%, προέρχονται από φτωχές οικογένειες.

Ηρεμία επικρατεί στη Γεωργία

Νέο είδος βακτηριδίου ανθεκτικό στα αντιβιοτικά

Απελευθέρωση κρατουμένων από τις ιρακινές φυλακές

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γεωργία

Riot police stand as they clash with students during a protest against constitutional reform in Caracas, Venezuela

No comments: