Monday, January 7, 2008

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ



[Ωραία η φωτογραφία, δείχνει τι μπορεί να κάνει ο σωστός φωτισμός στο δημαρχιακό μέγαρο όπου ο κύριος Κακλαμάνης πήρε τη μεγάλη απόφαση για το portal...]

Κάνοντας μια περιδιάβαση σε άλλα μπλογκ διαπίστωσα ότι όλο και περισσότεροι ασχολούνται με το μεγάλο σκάνδαλο των 942.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός "πόρταλ" του Δήμου Αθηναίων. Ο Δήμαρχος νομίζει ότι θα ξεμπλέξει εύκολα! Δεν μπορεί όμως διότι πρόκειται για μια κραυγελέα περίπτωση απατεωνιάς. Δεν μπορεί ο Δ.Α. να διαθέτει τόσα χρήματα για ένα έργο που δεν τα αξίζει. Εάν ο κατά τα άλλα ευειδής κύριος Νικήτας Κακλαμάνης θέλησε να εξυπηρετήσει κάποια νεοδημοκρατικά συμφέροντα, να μας το πει για να μην το παρατραβάμε. Απλώς καλούμε τον αρμόδιο εισαγγελέα να κάνει την παρέμβασή του και το θέμα να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Στο μεταξύ φρόντισε να αναρτήσει στο "portal" μια "ενημέρωση - ανακοίνωση" όπως τη χαρακτηρίζει και νομίζει ότι ξεμπέρδεψε, παραπέμποντας σε προηγούμενο χρόνο και στην προηγούμενη δημοτική αρχή τη σχετική απόφαση. Αναφέρεται σχετικά: "Προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες και λανθασμένες εντυπώσεις διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά έργο της περιόδου 2004-2006 που συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας (Ε.Π. ΚτΠ)..." [διαβάστε την ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ].
Κι αυτό, δηλαδή, τι σημαίνει; Ότι επειδή το έργο "συγχρηματοδοτήθηκε" μπορεί ο Δήμαρχος να σπαταλά το χρήμα; Κι αν την απόφαση την είχε πάρει η προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλαδή η Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, τι μας νοιάζει εμάς; Πάλι από την ίδια δεξαμενή της Δεξιάς βγαίνουν τα διάφορα μπουμπούκια.
Προς το τέλος της ανακοίνωσης αναφέρεται: "Μετά την ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης και την αδιαμφισβήτητη επιτυχία λειτουργίας του www.cityofathens.gr το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε την 28/11/07 (Πράξη Δημοτικού Συμβουλίου 2141/28.11.07) στην ανάθεση έναντι 45.000€ πλέον Φ.Π.Α. προς τη ΔΑΕΜ της συνέχισης υποστήριξης λειτουργίας του δικτυακού τόπου (portal) του Δήμου Αθηναίων." Πώς μπορούμε να ελέγξουμε τη"αδιαμφισβήτητη επιτυχία λειτουργίας του"; Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει! Θέλει, δηλαδή, να μας πει ότι η "επιτυχία" πληρώνεται ακριβά; Κύριε Νικήτα Κακλαμάνη, μήπως κάποιες λεπτομέρειες πρέπει να αναπτυχθούν στον εισαγγελέα;

No comments: