Saturday, February 9, 2008

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ


Heavy ice and snow can disrupt transportation, communication, and utilities. (Photo courtesy of National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Central Library.)

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού σήμερα στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, ιδίως στο Αιγαίο Πέλαγος. Συγκεκριμένα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στις συγκεκριμένες περιοχές, με ένταση που θα φθάνει ακόμη και τα 9 μποφόρ.
Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα νησιά του Αιγαίου προβλέπονται ισχυρές βροχές, κατά τόπους πολύ ισχυρές, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες και ανατολικές διευθύνσεις, ακόμη και με ένταση 10 μποφόρ. Πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται για τις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. Σποραδικές χιονοπτώσεις αναμένονται και στις ημιορεινές περιοχές σχεδόν ολόκληρης της ηπειρωτικής χώρας, με επίκεντρο κυρίως τη Θεσσαλία και τη Στερεά.
Στην Αττική, για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ δεν θα λείψουν τα χιόνια στα βουνά που περικλείουν το Λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί με ένταση από 7 ως 9 μποφόρ. Ιδια θα παραμείνει η εικόνα του καιρού και αύριο, με την κακοκαιρία να επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

[ΤΟ ΒΗΜΑ, 9/2/2008]

Snow3010605.jpg


No comments: