Saturday, February 16, 2008

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ...


Χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που ήδη άρχισε στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, επεκτείνεται σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα και θα έχει διάρκεια τριών ημερών, θα είναι οι χιονοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις σήμερα Σάββατο (16-02-08) προβλέπεται να σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο. Από το απόγευμα και κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο.
  • Αύριο Κυριακή (17-02-08) ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (Κορινθία, Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τη Δευτέρα (18-02-08) αρχικά χιονοπτώσεις πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα, αλλά στη συνέχεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Ειδικότερα στην Αττική χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ισχυρές θα σημειώνονται από απόψε το βράδυ μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν σε όλη τη χώρα και θα φθάσουν τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Βαθμιαία εξασθένηση τη Δευτέρα.

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Την Κυριακή στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί ολικός παγετός (η θερμοκρασία όλο το 24ώρο θα βρίσκεται κάτω από το μηδέν). Την Δευτέρα θα σημειωθεί ισχυρός παγετός, ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν στη βόρεια Ελλάδα περί τους -15 βαθμούς, στην κεντρική χώρα περί τους -10 βαθμούς και στις λοιπές περιοχές περί τους -5... [περισσότερα ΕΔΩ]

1 comment:

Yellow Kid said...

Μα δεν είναι υπέροχο να χιονίζει;