Friday, February 22, 2008

Παιδιά στο βωμό της τηλεθέασης!


Πάνω από 500 παιδιά 6-11 ετών πέρασαν μέσα στο τελευταίο δίμηνο από τα τηλεοπτικά στούντιο του Αlpha για τις ανάγκες του σόου «Baby dance», όπου φτιασιδωμένα ακκιζόμενα κοριτσάκια και «αντράκια» μοιάζουν να «ολισθαίνουν» επικίνδυνα έξω από την παιδική ηλικία. Ομως, πόσο μπορεί να προστατεύσει την προσωπική του ζωή ένα μικρό κορίτσι που στην ερώτηση «γιατί χορεύεις;» ξεδιπλώνει άθελά του απόκρυφες πτυχές του ψυχισμού του και της οικογενειακής του ζωής;
Τα παιδιά εκτίθενται ψυχικά και σωματικά με την προβολή της εικόνας τους στην τηλεόραση. Υφίστανται τεράστιο στρες, ψυχολογική πίεση και σωματική καταπόνηση με τη συμμετοχή τους, σημειώνει ο βοηθός συνήγορος του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος σε επιστολή-παρέμβαση προς τον υπ. Επικρατείας κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο και κοινοποίηση μεταξύ άλλων και στον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Ι. Λασκαρίδη.
Ο κ. Μόσχος, ζητά την προστασία των ανηλίκων από τηλεοπτικές ψυχαγωγικές εκπομπές και διαγωνισμούς ταλέντων. Επισημαίνει το μεγάλο νομοθετικό κενό στον Κώδικα Ψυχαγωγικών Εκπομπών. Τονίζει τις συνέπειες και τους κινδύνους για τα παιδιά. Ο υπουργός απαντά ότι συμμερίζεται την αγωνία του Συνηγόρου και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται σχετική ημερίδα... [Της Μαριας Δεληθαναση, Η Καθημερινή, 22/2/2008].

1 comment:

Unknown said...

Το θέμα είναι αν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα! Γιατί βλέπουμε ότι τα παιδιά τα εκμεταλλεύονται αγρίως στην τηλεόραση. Αλλά υπάρχουν και ματαιόδοξοι γονείς και η κατάσταση διαιωνίζεται... Δυστυχώς φιλολογούμε!