Friday, April 11, 2008

Τέλος οι πλαστικές σακούλες μέχρι τον Ιούνιο για την Αθήνα


ΑΠΕ
Οι νέες σακούλες είναι φιλικές προς το περιβάλλον

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου και ώρα 8.30 το πρωί, στην Πλατεία Συντάγματος, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα κηρύξει την έναρξη της πιλοτικής περιόδου εφαρμογής της αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας, με τσάντες ανακυκλώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον. Το κεντρικό σύνθημα της πρωτοβουλίας θα είναι: «Δεν είμαι πλαστική σακούλα». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εθελοντές του Δήμου Αθηναίων θα διανείμουν πάνινες τσάντες που θα περιέχουν ενημερωτικό υλικό για την πρωτοβουλία της σταδιακής αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας.
Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε γενικά περιβαλλοντικά θέματα αλλά και η μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, η έναρξη της πιλοτικής αυτής περιόδου θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου, ενώ μόλις συμπληρωθεί το πρώτο τρίμηνο της εφαρμογής του μέτρου (1η Ιουνίου -1η Σεπτεμβρίου) θα γίνει η πρώτη αξιολόγησή του. Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα είναι 5ετούς διάρκειας με έναρξη τη 14η Απριλίου 2008 και θα ανανεώνεται αυτόματα στο τέλος της 5ετίας μετά από επανεκτίμηση των αναγκών και εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης και Παρακολούθησης, η οποία προβλέπεται να συσταθεί.

No comments: