Friday, May 2, 2008

Οι 100 του ΤΙΜΕ

Ηγέτες και επαναστάτες. Ηρωες και πρωτοπόροι. Καλλιτέχνες και κυρίαρχοι στον χώρο της ψυχαγωγίας. Τιτάνες και δημιουργοί. Εκεί, όπου κορυφαίοι διανοητές της υφηλίου διαγωνίζονται μοντέλα, πολιτικοί ηγέτες κονταροχτυπιούνται με σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών, ηθοποιούς και αθλητές, εκεί, όπου η επιρροή και η σπουδαιότητα γράφονται με ένα κλικ στον υπολογιστή, εκεί διαμορφώνεται η λίστα «επιρροής του ΤΙΜΕ».

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το περιοδικό κάλεσε τους αναγνώστες του να αναδείξουν τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, επιλέγοντας από τις τέσσερις σφαίρες επιρροής που προαναφέρονται. Εκατομμύρια αναγνώστες ανταποκρίθηκαν στην ψηφορία, που αναδεικνύεται σε θεσμό, και έφεραν τον διάσημο δημιουργό βιντεοπαιχνιδιών, Σιγκέρου Μιγιαμότο, στην κορυφή της λίστας, σχεδόν με δύο εκατ. ψήφους.
Στη δεύτερη θέση του τοπ 5 βρίσκεται ο Κορεάτης ποπ τραγουδιστής, Rain, και στην τρίτη ο Αμερικανός κωμικός και παρουσιαστής του δημοφιλούς τηλεοπτικού σόου «The Colbert Report», Στίβεν Κόλμπερτ. Η ομορφιά κυριαρχεί στην τέταρτη θέση, όπου ισοψηφούν τα μοντέλα Χάιντι Κλουμ και Τάιρα Μπανκς. Την πέμπτη θέση «επιρροής» μοιράζονται ο Αφροαμερικανός Τάιλερ Πέρι, συγγραφέας, περφόρμερ που τάραξε το Χόλιγουντ μετά την επιτυχία της ταινίας του «Diary of a Mad Black Woman», ο αστροφυσικός και διευθυντής του αμερικανικού μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Νιλ ντεΓκράσε Τάισον και ο Αλ Γκορ.

Στη λίστα των 100 βρίσκονται επίσης οι Μπάρακ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, Τζον Μακ Κέιν, ο πρόεδρος Μπους, ο Ιρακινός σιίτης κληρικός Μουκτάντα αλ Σαντρ, ο Τόνι Μπλερ, ο διάσημος Κουβανός μπλόγκερ Γιοανί Σαντσέζ, ο Δαλάι Λάμα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αγγέλα Μέρκελ... [ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ (Πηγή: www.time.com), ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/05/2008]

No comments: