Tuesday, May 20, 2008

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ;


Από το "Ριζοσπάστη" αλίευσα μια επιστολή που έστειλε ένας πολίτης, διαμαρτυρόμενος για τα καραγκιοζιλίκια του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη. Και την παραθέτω, διότι έχω γράψει κατ' επανάληψη για τον Κακλαμάνη και μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική η δική κριτική μου. Αλλά, τελικά, έχω διαπιστώσει ότι ο Νικήτας δεν χαίρει και μεγάλης εκτιμήσεως από τους δημότες της Αθήνας. Έχουν καταλάβει και πολλοί έχουν μετανοιώσει για τη χαμένη ψήφο τους.
«Πολιτικά ανέντιμο»: Με αφορμή τη δήθεν «ακτιβιστική» παράσταση του κ. Κακλαμάνη την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, ο Νίκος Γεωργόπουλος με επιστολή του προς τη στήλη, σημειώνει:

«Ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Κακλαμάνης νομίζει ότι μετατρέποντας την Πανεπιστημίου σε "ποδοσφαιρικό γήπεδο" μπορεί να εκμεταλλεύεται κατά βάναυσο τρόπο τη δίψα χιλιάδων παιδιών για ελεύθερους χώρους παιχνιδιού και άθλησης. Είναι ντροπή για τον ίδιο και τον αθλητικό του Οργανισμό.

Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο ίδιος χάρισε δημοτική γη 300 στρεμμάτων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός του κ. Βαρδινογιάννη και 6 στρέμματα επίσης δημοτικής γης στον Πανελλήνιο ΓΣ του κ. Κυριακού για επιχειρηματικούς πάντα σκοπούς. Γη που προοριζόταν για πράσινο και αθλητικές εγκαταστάσεις για τα 800 χιλιάδες παιδιά του Δήμου.

Ο κ. Κακλαμάνης ευθύνεται επίσης για τα 65 περίπου αθλητικά κέντρα του Δήμου που βρίσκονται επιεικώς σε άθλια κατάσταση και για το γεγονός ότι για τα 30 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία έχουμε όλα κι όλα δυο μισά ποδοσφαιρικά γήπεδα, του Ρουφ και της Αλεπότρυπας.

Καλά, λοιπόν, θα κάνει ο Δήμαρχος και οι άνθρωποί του κατ' αρχάς να σοβαρευτούν και κατά δεύτερο να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται τη λαχτάρα των παιδιών και των γονιών τους για ελεύθερους χώρους άθλησης και παιχνιδιών. Είναι τουλάχιστον πολιτικά ανέντιμο».

2 comments:

Paris Dosios said...

Βρίσκω τη σύγκριση που κάνετε άτοπη και άδικη. Δέχομαι ότι σε καμία περίπτωση αυτό το μεγάλο happening που διοργανώθηκε την Κυριακή δεν θα έπρεπε να υποκαταστήσει τις ενέργειες για βελτίωση μιας όντως προβληματικής κατάστασης. Όμως δε νομίζω ότι ισχυρίστηκε ποτέ κανείς κάτι τέτοιο. Αντιθέτως ήταν μια κίνηση με έντονο συμβολισμό.
Έστω και για μία μέρα τα παιδιά μπόρεσαν να χαρούν το ποδόσφαιρο στο δρόμο όπως άλλοτε και εμείς. Και όχι σε οποιονδήποτε δρόμο, στην Πανεπιστημίου!
Όπως ξέρετε, οι μοναδικες ευκαιρίες που έχουμε να απολαύσουμε αυτόν τον δρόμο χωρίς αυτοκίνητα είναι είτε στους ποδηλατικούς γύρους (μήπως να τα βάλουμε με τον Δήμαρχο και για αυτούς μιας και δεν έχουμε ποδηλατόδρομους;;!) είτε στις διάφορες πορείες ανάμεσα σε πυρά κουκουλοφόρων και ματ.
Την Κυριακή είχαμε μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία χάρη σε μια ευφάνταστη πρωτοβουλία. Και πραγματικά εύχομαι όχι απλά να επαναληφθεί αλλά να γίνει και θεσμός στον Δήμο.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Δε νομίζω ότι έχουμε καιρό για συμβολισμούς. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το άμεσο πρόβλημα του δήμου Αθηναίων είναι η καθαριότητα, η έλλειψη πρασίνου, οι ελεύθεροι χώροι, κ.λπ. Ο κ. Κακλαμάνης είχε υποσχεθεί πάρα πολλά, αλλά δυστυχώς το μόνο που βλέπω είναι ότι οι κινήσεις του είναι μονάχα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ... Ως δημότη του δήμου Αθηναίων, δεν μπορώ να μετρήσω και πολλά ότι μου προσέφερε. Τα πεζοδρόμια παντού είναι κατειλημμένα, τα σκουπίδια έχουν γίνει ένα με την άσφαλτο σε πολλά μέρη, το πράσινο το κυνηγάμε με το ντουφέκι... Ο δήμαρχος, αγαπητέ, θα έπρεπε να έχει σηκωμένα τα μανίκια και να γυρίζει όλη μέρα σε κάθε γηωνιά της Αθήνας. Μήπως το κάνει αυτό ο κ. Κακλαμάνης και δεν το ήξερα;