Wednesday, May 28, 2008

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΘΕΜΑ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Σε αντίθεση με όσους θεωρούν ότι το περιβάλλον είναι θέμα που αφορά τους λίγους, ή μια ελίτ, εμείς θεωρούμε ότι είναι θέμα αιχμής για όλους τους πολίτες και ακόμα περισσότερο για τη μέση και χαμηλότερη τάξη, που υφίσταται όλες τις αρνητικές συνέπειες από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, το κόστος ζωής και την έλλειψη ποιότητας ζωής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της WWF Ελλάς, Δημήτρη Καραβέλα.

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι μια νέα πολιτική για το περιβάλλον ανοίγει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές για την Ελλάδα, η οποία μπορεί να πρωτοπορήσει σε μια λογική πράσινης ανάπτυξης, τονίζοντας ότι για όλα αυτά χρειάζονται μεγάλες τομές και πολιτική βούληση, την οποία έχει το ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τη WWF και υπογράμμισε τη συμβολή των μελών της προς την κατεύθυνση των παρεμβάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό στο διάλογο που ξεκινά η oργάνωση, «ώστε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, που θα δεσμεύουν και εμάς και την αυριανή μας κυβέρνηση».
«Έχουμε πάθει πολλά και ήρθε η στιγμή ο πολιτικός κόσμος να βάλει το περιβάλλον πιο ψηλά στην πολιτική ατζέντα, από ότι τα τελευταία χρόνια», δήλωσε από τη μεριά του ο Δ. Καραβέλας υπογραμμίζοντας ότι «αν προκύψει βούληση γι΄αυτό, τότε πρέπει να δούμε με διαφορετικό τρόπο την ανάπτυξη της χώρας μας και πώς αυτή θα διαθέσει σύστημα περιβαλλοντικής διακυβέρνησης με το οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις».

No comments: