Monday, June 23, 2008

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΑΙΟΙ»!


Πολλές συζητήσεις προκαλούν οι «προσφορές» των ΕΛΠΕ προς τους κατοίκους της Ελευσίνας, τη στιγμή που εξακολουθούν οι διαμαρτυρίες κατά της γιγάντωσης και εδαφικής επέκτασης του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ στην περιοχή.

Απ. Αθανασίου, συνταξιούχος εργάτης: Δεν είμαστε διακονιαραίοι
Μάλιστα η Επιτροπή Αγώνα του Θριάσιου συνεπικουρούμενη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτ. Αττικής, τους Δήμους Ασπροπύργου, Μάνδρας, Μαγούλας, Μεγάρων, Ν. Περάμου, Ζεφυρίου και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτ. Αθήνας (ΑΣΔΑ), διοργανώνουν το Σάββατο 28 Ιουνίου ολονύχτια πολιτιστική διαμαρτυρία έξω από το Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Η«Ε» μίλησε με δημότες της Ελευσίνας. «Ηταν κοντά στο μεσημέρι όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι -μας βεβαίωσε ο κ. Αθανασίου Απόστολος- και το σήκωσε η γυναίκα μου Παρασκευή. Από την άλλη πλευρά της γραμμής, μια ευγενική κυρία άρχισε να ρωτά διάφορα, όπως: Τι ανάγκες έχετε; Τι ηλικία έχετε; Θέλετε να σας δώσουμε 500 lt πετρέλαιο; Εκνευρίστηκα. Αρπαξα το τηλέφωνο και είπα στην κυρία ότι δεν είμαστε διακονιαραίοι και δεν εξαγοραζόμαστε με 500 lt πετρελαίου. Ημουν εργάτης. Πρόλαβα και πήρα σύνταξη. Τώρα θα αγωνιστώ χωρίς εξαγορές για το περιβάλλον».

Κατίνα Παπανικολάου, νοσηλεύτρια: Πονηρή η κίνηση
Ανάλογο τηλεφώνημα δέχτηκε η νοσηλεύτρια του Θριάσιου Νοσοκομείου Κατίνα Παπανικολάου. «Μου τηλεφώνησαν και με ρωτούσαν αν έχω ηλικιωμένα άτομα στο σπίτι, τι θέλω να γίνει γι' αυτά και αν έχω ανάγκη πετρελαίου θέρμανσης. Απάντησα ότι ζω μόνη και δεν θέλω πετρέλαιο από τα ΕΛΠΕ. Θεώρησα την κίνηση πονηρή...».

Τ. Φαρμάκης, συνταξιούχος λυκειάρχης: Οχι στις ψευτοπαροχές
Μαχητικός ήταν ο συνταξιούχος λυκειάρχης Φαρμάκης Ταξιάρχης. Δέχτηκε και αυτός σχετικό τηλεφώνημα στο σπίτι του. Με αφορμή την επικοινωνία μας, στέλνει ως μήνυμα στα ΕΛΠΕ ότι «ο αγώνας για το περιβάλλον δεν εξαγοράζεται με ψευτοπαροχές». Η «Ε» ζήτησε και την άποψη του κ. Αγγελου Στράνη εκπροσώπου Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΠΕ. «Η εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης υλοποιεί και προγραμματίζει κοινωνικές δράσεις για τους πολίτες της περιοχής. Αυτές αφορούν:

-Δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές για 60 παιδιά σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις.

-Οικονομική Ενίσχυση σε 50 φοιτητές, που θα εισαχθούν στα ΑΕΙ το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.

-Δωρεάν χορηγία 500 λίτρων πετρελαίου σε πολύτεκνες οικογένειες.

Η συμμετοχή των πολίτων σε αυτές γίνεται οικειοθελώς». Ανέφερε ακόμα ότι η Εταιρεία κατά το παρελθόν έχει επιχορηγήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως τα Αισχύλεια και τα Θριάσια, και έχει δώσει πετρέλαιο για τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής. Για προκλητικές και θρασείες δράσεις εξαγοράς των πολιτών της περιοχής εκ μέρους των ΕΛΠΕ, εν όψει της συγκέντρωσης του Σαββάτου, κάνει λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας Παν. Λινάρδος.

[Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/06/2008]

No comments: