Monday, July 21, 2008

ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΟ!

Περιέλουσε σκύλο με βιτριόλι ή άκουα φόρτε και κυκλοφορεί ελεύθερος! Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση κτηνωδίας σε βάρος αδέσποτου στο Νεώριο του Πόρου Τροιζηνίας, λίγες μέρες μετά το σούβλισμα και το κρέμασμα σκύλου στην πλατεία χωριού στην Κρήτη.
Το νέο λυπηρό περιστατικό, που προκαλεί οργή και αγανάκτηση, φανερώνει για πολλοστή φορά την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών απέναντι στα ζώα, δεδομένου ότι ο εισαγγελέας δεν κίνησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία και οι αστυνομικοί αρκέστηκαν απλά στο να δουν το άγρια κακοποιημένο ζώο.
«Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτό που είδα. Το δύστυχο έτρεμε και έκλαιγε ασταμάτητα με λυγμούς. Τον είχαν περιλούσει με βαριάς μορφής χημικά στο πρόσωπο και το σώμα του», περιγράφει στην «Ε» η Ελένη Βίκου, που μαζί με τον σύζυγό της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο Λίο μέχρι να μεταφερθεί σε κλινική στην Αθήνα.
«Ο Λίο πρέπει να θεραπευτεί και να ζήσει, σε πείσμα εκείνων που θέλησαν να τον θανατώσουν με τόσο βάρβαρο τρόπο», προσθέτει και εξηγεί ότι το ζώο έχει υποβληθεί ήδη σε μια χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθούν τα καμένα κομμάτια δέρματος και σύντομα θα υποβληθεί και σε δεύτερη προκειμένου να του ακρωτηριαστούν τα αυτιά, οι ιστοί των οποίων έχουν νεκρωθεί. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που τον έχει αναλάβει, δείχνει να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Είναι πολύ υπομονετικός και τρυφερός με τους ανθρώπους, παρά την κτηνωδία που βίωσε από αυτούς. Το κτήνος που το έλουσε με χημικά όμως κυκλοφορεί ελεύθερο και μέχρι να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη θα αποτελεί απειλή για όλους.

No comments: