Monday, September 22, 2008

Μαζική εξόρμηση για τη σωτηρία της Πάρνηθας


Από τη χτεσινή εξόρμηση
Παρά τη βροχή και το γεγονός ότι η χθεσινή προγραμματισμένη συναυλία για τα δάση και το περιβάλλον τελικά αναβλήθηκε, τα μέλη της Επιτροπής «Δράση για την Πάρνηθα», που έχει συγκροτηθεί από φορείς των όμορων δήμων του βουνού, έκαναν μαζική εξόρμηση έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο μοιράζοντας ανακοινώσεις και μαζεύοντας υπογραφές από τον κόσμο ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα της εμπορευματοποίησης.

Από νωρίς το απόγευμα, είχαν καταφτάσει στο χώρο ανοίγοντας δίπλα στην είσοδο του σταδίου πανό με το σύνθημα: «Η Πάρνηθα κινδυνεύει ξανά. Όχι στο Προεδρικό Διάταγμα». Μοίρασαν ανακοινώσεις και κάλεσαν τον κόσμο να αντιδράσει και να ανατρέψει τα σχέδια μεγάλου κεφαλαίου, ΥΠΕΧΩΔΕ και κυβέρνησης που θέλουν την Πάρνηθα να τσιμεντοποιείται στο βωμό του κέρδους. Ταυτόχρονα, τους κάλεσαν να συστρατευτούν με την Επιτροπή και να αγωνιστούν από κοινού για να αποσυρθεί το δασοκτόνο ΠΔ και να μην επιτραπεί ούτε σπιθαμή της Πάρνηθας να δοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μη χαρίσουν το δάσος γιατί ανήκει και είναι περιουσία του λαού.

Χτες, η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς έπαιρνε την ανακοίνωση, τη διάβαζε, επικροτούσε αυτήν την πρωτοβουλία και υπέγραφε ενάντια στο ΠΔ. Αυτή η θερμή ανταπόκριση αποτέλεσε και αποστομωτική απάντηση στους «υπεύθυνους ασφαλείας» της εκδήλωσης που όταν ανοίχτηκε το πανό και στήθηκε το τραπεζάκι για τις υπογραφές από τα μέλη της Επιτροπής, θέλησαν να τους απομακρύνουν γιατί «ενοχλούσαν». Κάτι τελικά που δεν κατάφεραν.



Η εξόρμηση θα επαναληφθεί και σήμερα.

No comments: