Wednesday, September 17, 2008

ΤΕΕ: «Οχι» στα διόδια της Κορίνθου-Πατρών

Μετά τους φορείς της δυτικής Ελλάδας και τους μπλόγκερ, το Τεχνικό Επιμελητήριο λέει «όχι» στην πληρωμή διοδίων στην Κορίνθου-Πατρών. «Είναι ντροπή να πληρώνουν οι οδηγοί σε αυτή την καρμανιόλα», δήλωσε χθες ο πρόεδρός του Γιάννης Αλαβάνος. Με βάση στοιχεία του ΤΕΕ, από τα 120 χλμ. μόνον τα 30 έχουν στηθαίο ασφαλείας, περιλαμβανομένων και των ανισόπεδων κόμβων. Ζήτησε εξηγήσεις για τις βελτιώσεις που έγιναν τόσα χρόνια στον οδικό άξονα από τα έσοδα των διοδίων που διαχειριζόταν το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και ενημέρωση για τις επόμενες αυξήσεις που προβλέπουν οι συμβάσεις.

Τέλος, τοποθετήθηκε αρνητικά στην προοπτική επιβολής διοδίων πόλης με τα σημερινά δεδομένα.

1 comment:

Γιαννης said...

24 Οκτωβρίου στα διόδια στο ζευγολατιό. Ώρα 9.15 το πρωί. Ένα περιπολικό ήταν σταματημένο στην άκρη δεξιά.
Πλησιάζω στο ταμείο κατεβάζω το τζάμι και λέω στην ταμία:
- Άνοιξέ μου να περάσω, αρνούμαι να πληρώσω. Ο αριθμός μου είναι ο τάδε.
Στραβομουτσούνιασε καθώς έγραφε τον αριθμό σε ένα μπλοκ το οποίο ήταν γεμάτο αριθμούς αυτοκινήτων. Κι άλλοι δεν πλήρωσαν σήμερα !
Μου λέει:
- Περιμένετε να έρθει ο επόπτης να συμπληρώσετε ένα έντυπο.
- Δεν συμπληρώνω τίποτα, της λέω άνοιξέ μου.
- Θα περιμένετε, μου λέει.
Πίσω μου άρχισε να σχηματίζεται ουρά. Σε ένα λεπτό ήρθε η επόπτης, άνοιξαν την μπάρα, πήγα λίγο πιο κάτω δεξιά, έδωσα ονοματεπώνυμο και διεύθυνση στην επόπτη κι έφυγα.
Στο γυρισμό, στα διόδια του Ρίο, τα πράγματα ήταν ευκολότερα. Οι μπάρες ήταν ανοιχτές. Πλησιάζω, λέω τον αριθμό μου, με ρωτάει αν θα συμπληρώσω έντυπο, λέω όχι, με χαιρετάει και φεύγω. Έτσι απλά.
Κάντο κι εσύ. Μπορείς.
Ενημερώσου: http://www.pesoxi.gr