Friday, September 12, 2008

ΣΠΟΡΑ ΜΕ ΣΒΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

«Παίζουμε με σβόλους πρασινίζουμε την γή»


Ο Δήμος Κερατέας και το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας διοργανώνουν μια ευρύτατη αναδάσωση στην περιοχή της Κερατέας η οποία αφιερώνεται συμβολικά στη μνήμη του Μασανόμπου Φουκουόκα που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Του φιλόσοφου επιστήμονα που εφάρμοσε και διέδωσε τη μέθοδο της «Φυσικής καλλιέργειας» με σπόρους σε σβόλους από άργιλο.

Η ΑΜΚΕ ΦΙΛΥΡΑ συνεργαζόμενη με το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας και συμμετέχοντας στην προσπάθεια αναδάσωσης καλεί τα μέλη και τους φίλους της, τους εθελοντικούς συλλόγους της Κερατέας και όλης της Αττικής και ιδιαίτερα τους κατοίκους να συμμετέχουν στην αναδάσωση της Κερατέας με τη σπορά σβόλων σε μια περιοχή 5. 000 στρεμμάτων του Πάνιου όρους και των ορεινών όγκων τη Λαυρεωτικής.

Ήδη στην Έδεσσα στο Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας έγινε παρασκευή σβόλων με σπόρους από εθελοντές που αφιέρωσαν μέρες από την άδεια τους για το σκοπό αυτό. Οι σβόλοι μεταφέρονται με φορτηγό στον τόπο διασποράς τους στο Δήμο Κερατέας. Η παρασκευή σβόλων θα συνεχιστεί από 20 - 30 Σεπτεμβρίου στις παιδικές κατασκηνώσεις Πρόνοιας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής στα όρια του Δήμου Κερατέας και θα ολοκληρωθεί με τη σπορά στις 4 και 5 Οκτωβρίου. Η παρασκευή των σβόλων θα γίνεται 9-5μμ καθημερινά από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου. Η σπορά θα γίνει στις 4-5 Οκτωβρίου 9-5μμ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί επίσης σεμινάριο με θέμα «Η φυσική καλλιέργεια». Ο γεωπόνος και αγρότης Παναγιώτης Μανίκης (μαθητής του Μασανόμπου Φουκουόκα) θα ενημερώσει για τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας και τις δυνατότητες της στο πρασίνισμα των ερημοποιημένων περιοχών, στη δημιουργία αγροκτημάτων και λαχανόκηπων. Θα ακολουθήσει συζήτηση και πρακτική εφαρμογή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ

«Παίζουμε με σβόλους πρασινίζουμε τη γη»

20-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΒΟΛΩΝ ώρα 9-17μμ.

4 ΚΑΙ 5 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΠΟΡΑ ώρα 9-17μμ.

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Σάββατο ώρα 11-14μμ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΟΔΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Για τους σβόλους και το σεμινάριο.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις είναι στη Λεωφ. Λαυρίου στη διασταύρωση της 2ης εισόδου της Κερατέας (προς Κακιά Θάλασσα, Δασκαλειό, Πινακίδα Παιδικές κατασκηνώσεις).

Για τη σπορά 4,5 Οκτωβρίου

Συνάντηση στις 8.30 στο Δημοτικό πάρκιν (είναι στη δεύτερη είσοδο Κερατέας επί της Λεωφόρου Λαυρίου στρίβουμε δεξιά). Είναι πολύτιμη η συμμετοχή του καθενός όσο και όπως μπορεί, τόσο στην παρασκευή όσο και στη σπορά που θα ακολουθήσει. Για πληροφορίες: Μαρία Χατζή 2109626605, 6944737831 και Ελένη Πάσα 2106658802, 6974970086

No comments: