Friday, October 31, 2008

Eθνικός εκπρόσωπος στο δίκτυο Globe Europe ο Σπύρος Κουβέλης

Τη θέση του Εθνικού Εκπροσώπου στο Πανευρωπαϊκό δίκτυο Globe Europe ανέλαβε ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπύρος Κουβέλης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του δικτύου, Steen Gade. Η επιλογή του κ. Κουβέλη έγινε με βάση τη μακρά πείρα του σε θέματα Περιβάλλοντος και τη συνολική προσφορά του σε διεθνές επίπεδο στον τομέα αυτόν.

Με την ανάληψη της θέσης από τον Σπύρο Κουβέλη η Ελλάδα θα μπορεί να εκπροσωπείται σε ένα διεθνές σύστημα ανταλλαγής πληροφορίας, γνώσης και λύσεων για τα θέματα περιβάλλοντος.

Ο Σπύρος Κουβέλης δήλωσε σχετικά: «Η πρόταση του Globe Europe για την ανάληψη του ρόλου του Εθνικού Εκπροσώπου είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα. Από τη θέση αυτή ελπίζω να προσφέρω σημαντικές υπηρεσίες λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου -και ιδιαίτερα της Επιτροπής Περιβάλλοντος- και ενός forum παραγωγής και ανταλλαγής πολιτικής σκέψης σε θέματα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης. Η χώρα μας έχει σημαντικά θέματα να επιλύσει για την ουσιαστική προστασία του φυσικού μας κεφαλαίου και τη δημιουργία ενός νέου πράσινου βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου. Ο διάλογος και η ενημέρωση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι βέβαιο πως βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σύσταση του δικτύου το 1994, πρώτη φορά απευθύνεται πρόσκληση σε Έλληνα Βουλευτή να συμμετάσχει στις εργασίες και τις συναντήσεις του δικτύου Globe-Europe.

Στόχος του Globe Europe είναι να επιτευχθεί διακρατική συνεργασία για τη χάραξη κοινής πολιτικής προσέγγισης με γνώμονα ένα κοινό όραμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη

No comments: