Monday, December 22, 2008

Κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Χιονίζει σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό, ενώ μόνο με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην Πάρνηθα στο ύψος του τελεφερίκ.

Πτώση της θερμοκρασίας που κατά τόπους θα πέσει κάτω από το μηδέν τις πρωινές ώρες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται σε όλη τη χώρα, με σποραδικές καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μηδέν έως 9 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία από 5 έως 9 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα πνέουν έως πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια κατά τόπους και χιονόνερο στα βόρεια της χώρας αναμένεται να πέσουν και αύριο Τρίτη, αν και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί ελαφρά αλλά θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά της χώρας 8 με 9 μποφόρ.

Τσουχτερό κρύο και ανήμερα τα Χριστούγεννα, όπου στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, χιόνι η χιονόνερο στα βόρεια και βροχή η χιονόνερο στα νότια. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ και θα εξασθενούν βαθμιαία.

No comments: