Friday, February 20, 2009

«Αγρίεψε» ο Φλεβάρης - Χιόνια, βροχές και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή

Κρύο, βροχές, χιόνια και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού μέχρι την Κυριακή. Στα λευκά ντύθηκε και πάλι η Πάρνηθα, ενώ το πρωί της Παρασκευής χιόνισε και στην Πεντέλη. «Πολικές» οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Πάρνηθα, η κίνηση των οχημάτων από το Τελεφερίκ και πάνω διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική από το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένονται τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους χιονόνερο και χιόνι. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή.

Παγετός στη βόρεια Ελλάδα

Στους μείον δέκα βαθμούς έπεσε νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου της Φλώρινας, ενώ σ΄ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα επικρατεί τσουχτερό κρύο με ισχυρούς βοριάδες, έντασης μέχρι και οκτώ Μποφόρ.

Αλυσίδες χρειάζονται μόνο για τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας (στη Βλάστη Κοζάνης ο υδράργυρος «κατρακύλησε» στους -9 βαθμούς και στους Φιλιππαίους Γρεβενών στους -8), ενώ αρνητικές ήταν οι θερμοκρασίες και στα αστικά κέντρα της περιοχής με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η Κοζάνη είχε νωρίς το πρωί -6 βαθμούς, -5 είχε η Καστοριά, -2 η Βέροια, -1 η Θεσσαλονίκη και 1 βαθμό οι Σέρρες.

Τέλος, με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ξάνθη.

No comments: