Wednesday, April 29, 2009

Βροχερός ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς


Eurokinissi
Βροχές αναμένεται να σημειωθούν σε ολόκληρη την χώρα
  • Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα διαμορφώσουν το σκηνικό του καιρού το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα.
Την Παρασκευή 1η Μαΐου στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση -από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 3 Μαΐου θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βράδυ στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια.

No comments: